Feyenoord sluit 2022 af met overwinning op FC Emmen

Feyenoord heeft de benefietwedstrijd tegen FC Emmen gewonnen. De Rotterdammers kwamen al vroeg op voorsprong dankzij twee doelpunten van Patrik Wålemark. De Zweed onderstreept hiermee zijn goede vorm tijdens de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Tijdens de oefenwedstrijd tegen de nummer zestien van de Eredivisie werd de ploeg van trainer Arne Slot gesteund door 20.000 Feyenoorders. De wedstrijd stond in het teken van de Feyenoord Foundation. De stichting financiert daarmee programma’s en activiteiten van Feyenoord die Rotterdamse kinderen en jongeren een betere toekomst geven.

De eerste helft was niet hoogstaand van de kant van Feyenoord. Wålemark liet zich zien met twee doelpunten, maar verder werden er geen grote kansen gecreëerd. Het wegvallen van Quinten Timber was een grote teleurstelling. De middenvelder moest naar de kant en werd vervangen door Mats Wieffer. Het is niet bekend of Timber inzetbaar is tijdens de eerste competitiewedstrijd op 8 januari tegen FC Utrecht.

De tweede helft kreeg Feyenoord een grote kans om de voorsprong uit te breiden. Sebastian Szymański kwam net te kort om een voorzet van Quilindschy Hartman binnen te tikken. Na iets meer dan een uur spelen bracht Slot tien nieuwe spelers. Alleen de eerder ingevallen Wieffer bleef staan. Met de nieuwkomers werd er direct hoog druk gezet en dat leverde enkele mogelijkheden op.

Het was uiteindelijk Oussama Idrissi die wist te profiteren van het veldoverwicht. De aanvaller kreeg de bal in de zestien, bleef kalm en rondde laag in de hoek af. Niet veel later was het Marcus Pedersen die de wedstrijd definitief op slot gooide. De rechtsback maakte een schitterende treffer door hard in de kruising te schieten. Slot genoot zichtbaar van de actie van de Noor. Danilo bepaalde de eindstand op 5-0 voor Feyenoord.