Feyenoord, Shakhtar en Legia Warschau organiseren training

Feyenoord, Shakhtar en Legia Warschau organiseren training

Feyenoord, Shakhtar Donetsk en Legia Warschau hebben de Europa League wedstrijd in Polen gebruikt om de maatschappelijke kracht van het voetbal in te zetten. Zowel in de Poolse hoofdstad, als donderdag in Rotterdam worden rondom de wedstrijden gezamenlijke sportactiviteiten georganiseerd voor de plaatselijke jeugd om met name jonge Oekraïense vluchtelingen een hart onder de riem te steken.

Ton Strooband, manager Maatschappelijk Zaken van Feyenoord geeft op de clubsite toelichting op het initiatief: 'Alle kinderen die wij hier zien, hebben niet veel contact met hun vaders en leven dagelijks met de gevolgen van de oorlog in hun thuisland. Daarom willen wij er met onze gezamenlijke voetbaltrainingen vandaag en morgen voor zorgen dat zij die ellende even kunnen vergeten. En als ik zo naar de blije gezichten kijk, is dat gelukt. Dat is de kracht van voetbal.' Feyenoord deelde vandaag een korte samenvatting van de training in Warschau:

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties