Feyenoord reageert: ''Vervolgens ontstonden er dus opstootjes''

Feyenoord reageert: ''Vervolgens ontstonden er dus opstootjes''

Supporters van FC Utrecht hebben afgelopen weekend tegen Feyenoord zich van hun slechtste kant laten zien. De Domstedelingen verkeren in een sportieve crisis en dat heeft ook zijn weerslag op de gemoedstoestand van de fanatieke aanhang. ''Springen tot je door het dak zakt, rondrennen met een bivakmuts op en knokken met rivaliserende supporters'', schrijft het Algemeen Dagblad over de situatie van zondagmiddag in de Galgenwaard.

''Frustratie gaat samen met rellen'', vertelt Jan Brouwer hoogleraar recht en samenleving en onderzoeker bij het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid. ''Er is meer geweld bij clubs die op sportief gebied niet presteren. Als de club niet voldoet aan de verwachtingen van fans, kan je er de klok op gelijkzetten dat het misgaat. Simpel gezegd: de hardcore supporters kunnen niet tegen verlies. Uiteindelijk is de agressie van hooligans terug te voeren naar een heel primitief, onontwikkeld eergevoel.''

De frustraties bij de aanhang van FC Utrecht zijn al een aantal dagen voelbaar en dan is een kleine aanleiding voldoende waardoor de vlam in de pan slaat. "En natuurlijk is de tegenstander ook niet te beroerd om zout in de wonden te strooien. Daarbij spelen sociale media zeker een rol. De club wordt voorafgaand aan de wedstrijd al vernederd door de tegenpartij."

Feyenoord en FC Utrecht reageren
FC Utrecht heeft inmiddels aangekondigd om een onderzoek in te stellen, vertelt een woordvoerder van de club. ''Wij zijn alles rondom de wedstrijd nog aan het evalueren en onderzoeken.'' Ook Feyenoord heeft gereageerd tegenover de krant op de ongeregeldheden op de tribunes en buiten het stadion. ''Het lijkt er vooralsnog op dat supporters van de thuisploeg naar de sluisdeur zijn gegaan en die deur vervolgens hebben geforceerd. Vervolgens ontstonden er dus opstootjes, wat gelukkig maar kortstondig duurde.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties