'Feyenoord profiteert van transfer Hamer naar Sheffield United'

'Feyenoord profiteert van transfer Hamer naar Sheffield United'

Gustavo Hamer heeft een fraaie transfer weten te maken. De voormalige Feyenoorder heeft zich sinds zijn vertrek uit De Kuip uitstekend weten te ontwikkelen, wat nu beloond wordt met een overstap naar de Premier League.

Hamer stond onder contract bij Coventry City en maakt voor een bedrag van iets meer dan zeventien miljoen euro de overstap naar Sheffield United. PEC Zwolle profiteert flink van deze miljoenentransfer. Ook Feyenoord kan rekenen op een financiële meevaller, zo welden RTV Oost journalist Tijmen van Wissing en Job Gulikers.

PEC Zwolle verkocht Hamer voor anderhalf miljoen euro aan Coventry City en bedong daarbij een doorverkooppercentage van 17,5 procent. Hierdoor kunnen de Zwollenaren rekenen op een kleine drie miljoen euro. Vervolgens ontvangt Feyenoord vijftien procent van dit bedrag. Daarbovenop komen er nog een solidariteitsbijdrage en een opleidingsvergoeding. Het totaal komt op 465.000 euro.

Lees meer over
Gustavo Hamer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties