Feyenoord pakt na horror-start drie punten in Deventer

Feyenoord pakt na horror-start drie punten in Deventer

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles weten te winnen. De ploeg van trainer Arne Slot kwam al vroeg op een 2-0 achterstand, maar wist uiteindelijk de drie punten mee naar huis te nemen. Sebastian Szymański toonde zijn klasse in Deventer met een absolute wereldgoal.

De wedstrijd in Deventer begon ongelukkig voor Feyenoord. Na drie minuten moest Justin Bijlow al een doelpunt verwerken. Evert Linthorst zag zijn inzet door Patrik Wålemark van richting veranderd worden waardoor de doelman van de Rotterdammers kansloos was. Niet veel later was het alweer raak voor de thuisploeg: Isac Lidberg stond helemaal vrij in de zestien en kon binnenkoppen.

Feyenoord pakt na horror-start drie punten in Deventer

Met een 2-0 achterstand was de missie van Feyenoord duidelijk: scoren. Dat gebeurde ook nog voor de rust. Wålemark wist met een goede actie de achterlijn te halen en uit zijn voorzet maakte Danilo zakelijk zijn vierde treffer van het seizoen. Daarna was het Feyenoord dat bleef jagen op de gelijkmaker en kreeg het uiteindelijk loon naar werken. Opnieuw wisten Danilo en Walemark elkaar te vinden. De spits zorgde met zijn hoofd voor de gelijkmaker.

Feyenoord pakt na horror-start drie punten in Deventer

Na rust ging Feyenoord, met Benita die zijn Eredivisiedebuut maakte, op zoek naar de voorsprong. Javairô Dilrosun was verantwoordelijk voor de voorsprong. De buitenspeler combineerde fraai met Sebastian Szymański. Dilrosun kon daarna vanuit een moeilijke hoek vrij inschieten. Na ruim vijftig minuten spelen was de horror-start in Deventer dan ook volledig weggepoetst. Daarna nam Feyenoord gas terug en loerde op dat ene momentje om de wedstrijd te beslissen.

Feyenoord pakt na horror-start drie punten in Deventer

Met verse krachten Quilindschy Hartman, Alireza Jahanbakhsh en Oussama Idrissi werd de overwinning over de streep getrokken. Het was Sebastian Szymański die tien minuten voor de tijd voor de 2-4 zorgde. Het doelpunt van de Pool was er een om in te lijsten. Met zijn linker schoot hij van buiten de zestien vol in de kruising. In de slotfase werd de 3-4 nog gescoord, maar die kwam te laat voor Go Ahead Eagles. Door de overwinning klimt de ploeg van trainer Arne Slot naar de tweede plaats in de Eredivisie.

Feyenoord pakt na horror-start drie punten in Deventer

Opstelling Feyenoord
Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Bjørkan; Timber, Szymański, Kökcü; Wålemark, Danilo, Dilrosun

Wissels Feyenoord
Wellenreuther, Marciano, Lopez, Hartman, Rasmussen, Benita, Wieffer, Taabouni, Idrissi, Gimenez, Alireza, Paixão.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties