Feyenoord ontvangt schaal voor 'Beste Veld in de Eredivisie'

Feyenoord ontvangt schaal voor 'Beste Veld in de Eredivisie'

Feyenoord heeft vandaag de Schaal voor Beste Veld in de Eredivisie ontvangen. Voor de zevende keer op rij eindigde de grasmat van De Kuip bovenaan in de jaarlijkse veldencompetitie van spelersvakbond VVCS.

Vorig jaar werd de prijs over seizoen 2019-2020 niet uitgereikt vanwege het voortijdige einde als gevolg van de coronapandemie. ''We balen er stiekem nog steeds van dat we die schaal er niet tussen kunnen hangen,'' reageerde Beltman met een glimlach. Verder is Feyenoords grasmeester maar wat trots op de kersverse onderscheiding, die hij toeschrijft aan een sterk staaltje teamwork.

''Dit is een prijs voor het hele team. We onderhouden niet alleen de mat van De Kuip, maar ook de velden op 1908 en van de Academy. Dat kan ik niet in mijn eentje,’ aldus Beltman, die blij is met de beoordelingen over afgelopen seizoen. ‘Als je van alle keren dat je een 5 kunt krijgen (de hoogste beoordeling, red.) maar twee keer een vier krijgt, is het plaatje compleet. Ons veld is altijd goed bespeelbaar.''

De aanvoerders van uitspelende clubs gaven na iedere speelronde het veld van de tegenstander een cijfer, variërend van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld). Feyenoord scoorde gemiddeld 4,88 met het veld in De Kuip, gevolgd door het gras bij AZ (3,94) en ADO en Ajax (3,82).

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties