Feyenoord onderzoekt beroep tegen zware straf van UEFA

Feyenoord onderzoekt beroep tegen zware straf van UEFA

Feyenoord heeft van de ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body’ zware straffen en hoge geldboetes ontvangen. De Rotterdamse club is zeer teleurgesteld en gaat het vonnis bestuderen om te bekijken wat precies de gevolgen zijn. Ook sluit de stadionclub een beroep niet uit, zo laat een woordvoerder weten aan De Telegraaf. Feyenoord gaat hier later meer over bekend maken.

''Feyenoord is bijzonder teleurgesteld dat het gedrag van een minderheid - en de daaraan gekoppelde maatregelen vanuit de UEFA - een zwaar negatieve stempel lijken te gaan drukken op de Europese campagne van komend seizoen en de club inmiddels vele tonnen aan financiële schade en reputatieverlies berokkenen'', luidt het statement op de website. ''Bovendien zal het team nu dus de eerste Europese thuis- en uitwedstrijd met minder steun en sfeer op jacht moeten naar een goed resultaat.''

Feyenoord krijgt niet alleen een boete voor het afsteken van vuurwerk. Ook vanwege het staan op de trappen. Volgens Kees Lau, voorzitter van FSV De Feijenoorder, moet Feyenoord daar scherper op handhaven. "We hebben bijvoorbeeld aangegeven dat de controle op de vakken te wensen overlaat. Als mensen niet gaan zitten op de vakken waar zij een kaartje hebben, dan krijg je de situatie dat de trappen vol raken.''

"Feyenoord moet hierin stappen gaan zetten", vervolgt Lau in gesprek met RTV Rijnmond. Feyenoord heeft een tekort aan personeel, maar daar gaat de voorzitter niet in mee. "De club kan wel dertig miljoen euro in een stadion investeren dat er niet komt. Waar ligt de prioriteit?"

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties