Feyenoord O21 wint in Tilburg van Willem II O21

Feyenoord Onder 21 wint in Tilburg met 0-2 tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. De Rotterdammers waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar het lukte niet om de bal vaker in het net te krijgen.

De beloftenploeg van Feyenoord speelde op Sportpark Prinsenhoeve tegen de nummer zeven van de competitie, Willem II Onder 21. Op een mooie voetbalmiddag moet de beloftenploeg van Feyenoord de tweede overwinning op rij binnenslepen. Dit is ook duidelijk de boodschap die trainer Melvin Boel heeft meegegeven aan zijn elftal, want de Rotterdammers beginnen sterk en aanvallend aan de wedstrijd. Leo Sauer stoomt, zoals vaker het geval is, op via de zijkant alleen leidt het in de eerste minuten nog niet tot een succes. Ook de eerste doelpoging van Feyenoord O21 komt van Sauer, maar hij kopt de bal over. Nog binnen tien minuten lukt het Feyenoord om tot de volgende gevaarlijke actie te komen, Youssef Amyn kopt de bal, na een mooie voorzet, in de handen van de keeper.

Ook de de mannen uit Tilburg voelen de dreiging van de Feyenoorders, na een aantal goede acties moet de verdediging van Willem II ingrijpen en dat leidt tot een vrije trap op een gevaarlijke plek. Vanaf ongeveer twintig meter haalt Shiloh ’t Zand hard uit, maar hij schiet de bal net over het doel. Het lijkt een kwestie van tijd totdat het spel van Feyenoord wordt beloond en de keeper van Willem II wordt dan ook goed getest. Op een kwart van de wedstrijd weet de beloftenploeg van Willem II de Feyenoord-doelman Kroesen te bereiken, maar het schot is eenvoudig te stoppen voor de keeper. In minuut 36 is het dan eindelijk zover, het goede spel van Feyenoord wordt beloond. Twan van der Zeeuw dribbelt mooi vanuit achter het middenveld op en legt de bal breed richting Slory. El Moussaoui schiet vervolgens de bal heerlijk binnen na een perfecte voorzet van de rechtsbuiten.

Feyenoord Onder 21 begint ook sterk aan de tweede helft, Slory opent het tweede deel van de wedstrijd goed met een mooie actie, waaruit ’T Zand de trekker kan overhalen, maar die bal wordt geblokt door een verdediger. Vijf minuten na rust beginnen de Tilburgers voor het eerst echt gevaarlijk te worden, de linksbuiten van Willem II schiet de bal net voor het goal langs na een mooie individuele actie. Vijftien minuten in de tweede helft weten de Rotterdammers het ritme van de wedstrijd weer te vinden en worden ze steeds dreigender. Slory zit goed in de wedstrijd en maakt ook na rust een aantal mooie acties.

Ondanks dat de Rotterdammers duidelijk de bovenliggende partij zijn, heeft het team uit Tilburg de hoop nog niet opgegeven. Na een hard schot van de nummer drie van Willem II, is het doelman Kroesen met een geweldige redding. Het blijft een wonder dat Feyenoord met nog maar één doelpunt voorsprong de leiding heeft. De kansen voor de Rotterdammers blijven vallen en Slory heeft de hoop op zijn doelpunt nog niet opgegeven. Ook invaller Toure is heel dichtbij zijn doelpunt, maar de bal raakt de lat. In de 83ste minuut vlieg uit het niets de vlam in de pan, waardoor een speler van Willem II de rode kaart te zien krijgt. De Rotterdammers moeten nu de voorsprong vasthouden tegen tien man.

In de laatste minuut van de wedstrijd is daar de perfecte kans voor de Rotterdammers om de wedstrijd definitief te beslissen met een penalty. Benita gaat naar de grond en krijgt het oordeel van de scheidsrechter met zich mee. ’T Zand schiet de bal vervolgens vanaf de stip mooi in de rechter kruising. De beloftenploeg van Feyenoord kan met de volle drie punten terug richting Rotterdam!

36’ | 0-1 | El Moussaoui
90’ | 0-2 | ‘T Zand

Opstelling
Feyenoord O21: Kroesen; Benita, Baars, Van der Zeeuw, Kleijn, Zechiel, 'T Zand, Amyn, Slory, El Moussaoui, Sauer.