Feyenoord O21 wint in eigen huis van Almere City O21

Feyenoord Onder 21 heeft zich weten te herpakken in de competitie tegen de leeftijdsgenoten van Almere City. De Rotterdammers wonnen op Varkenoord met 4-1 van de ploeg uit Almere en doen daarbij zelfvertrouwen op voor het restant van de herfstcompetitie.

De beloftenploeg van Feyenoord kwam, na meerdere grote kansen, pas in de 38ste minuut op voorsprong dankzij een harde knal van Mike Kleijn. Vlak voor rust verdubbelt de ploeg van Melvin Boel de voorsprong, dankzij een doelpunt van Nesto Groen. Groen werkt de rebound op het schot van Leo Sauer knap binnen.

In de tweede helft weet ook de beloftenploeg van Almere City al snel het net te vinden, in de 47ste minuut weet aanvallende middenvelder Olivier de Nijs te profiteren van een fout in de opbouw van Feyenoord. De Nijs schiet de bal door de benen van doelman Kroesen. De mannen van Feyenoord weten zichzelf snel te herpakken, in de 52ste minuut geeft Karim een mooie pass op Slory, waarna hij de keeper weet te passeren en de bal rustig in het doel schiet. In de 82ste minuut scoort de 19-jarige Shiloh ’t Zand namens Feyenoord het laatste doelpunt van de wedstrijd. Na een mooie actie van Slory schiet ’T Zand hem op magistrale wijze achter zijn standbeen binnen.

Feyenoord O21 wist de afgelopen twee competitiewedstrijden niet te winnen tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen en PEC Zwolle. Ook verloor het afgelopen donderdag in Engeland tegen West Ham United in de strijd om de Premier League International Cup. Volgende week moet de beloftenploeg van Feyenoord het zelfvertrouwen van vandaag doorzetten, als ze het opnemen tegen Willem II O21 voor de competitie. De stand zal volgende week weer live te volgen zijn op FR12.nl.

38' | 1-0 | Kleijn
44' | 2-0 | Groen
47' | 2-1 | De Nijs
52' | 3-1 | Slory
82' | 4-1 | 'T Zand

Opstelling
Feyenoord Onder 21: Kroesen; Benita, Baars, Hokke, Kleijn, Milambo, Karim, 'T Zand, Sauer, Groen, Slory

Wissels
Feyenoorder Onder 21: Remie, Candelaria, Van Veldhoven, Zechiel, Toure, Amyn, El Moussaoui