Feyenoord O21 verliest van FC Groningen O21

Feyenoord Onder 21 heeft de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie verloren met 2-3. Om 15:00 uur trapte de ploeg van Melvin Boel af tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen. FC Groningen eindigde op de tweede plaats in de najaarscompetitie, één plek boven Feyenoord.

De Rotterdammers begonnen sterk aan de aftrap en kregen in het eerste kwartier direct twee grote kansen, maar het lukte El Moussaoui beide keren niet om de keeper te passeren. In de eerste helft slaagde de beloften van Feyenoord erin om de tegenstander goed onder druk te zetten en creëerde het gevaarlijke pogingen, maar het lukte de Rotterdammers niet om te scoren. Vijftien minuten voor rust kreeg Feyenoord een tegenslag te verwerken, verdediger Mjaki scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Twee minuten later ging aanvaller Slor oog in oog met Kloesen, maar de doelman van Feyenoord wist de bal knap tegen te houden.

Al twee minuten na rust lukte het de ploeg uit Groningen om de voorsprong te verdubbelen. In eerste instantie ging de bal voor het doel langs, maar aanvaller Lourens wist de bal op een bijzondere manier alsnog over de achterlijn te krijgen. In de 58ste minuut kregen de Rotterdammers de perfecte kans om terug te komen in de wedstrijd, Hokke maakte de aansluitingstreffer vanaf de penaltystip. In de 72ste minuut kwam de beloftenploeg van Feyenoord dankzij een mooie actie van Sauer en een doelpunt van Baars weer op gelijke hoogte. In de uiterste minuten van de wedstrijd kwam de rechtsbuiten van Groningen helemaal vrij en gaf de bal succesvol voor, Slor scoorde het beslissende doelpunt voor de ploeg uit het Noorden.

31' | 0-1 | Mjaki
46' | 0-2 | Lourens
58' | 1-2 | Hokke
73' | 2-2 | Baars
89' | 2-3| Slor

Feyenoord O21: Kroesen; Baars, Valk, Hokke, Kleijn, Zechiel, Karim, Naujoks, Slory, El Moussaoui, Sauer.
FC Groningen O21: Hoekstra; Mjaki, Mariani, Talo, Prins, Matuta, Muller, Van der Werff, Turay, Slor, Lourens.

Wissels
Feyenoord O21: Remie, Van Veldhoven, Van der Zeeuw, 'T Zand, Van der Heijden, Touré, Amyn