Feyenoord Onder 18 en Sparta Onder 18 delen de punten in stadsderby

Feyenoord Onder 18 heeft vandaag op Varkenoord gelijk gespeeld tegen de stadsgenoten uit Rotterdam-West. De beloften van Feyenoord kwamen in de 32ste minuut op achterstand en gaven uiteindelijk een 3-1 voorsprong uit handen. Shaun Smith, Amir Rais en Aymen Sliti waren trefzeker voor Feyenoord. Aan de kant van Sparta was het Jesse Bal met een hattrick. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-3.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kreeg een aantal kleine mogelijkheden. In de 32ste minuut kwam topscoorder Jesse Bal van Sparta voor de veertiende keer dit seizoen tot scoren. Na wat gerommel in de defensie van Feyenoord was het de spits die kon profiteren en hem in het goal kon werken. Heel lang kon de ploeg uit Rotterdam-West niet genieten van de voorsprong. Vier minuten later was het duo Van Persie en Smith trefzeker na een mooi uitgewerkte aanval. Vlak voor rust kon het aanvalsduo Sliti en Rais profiteren van hun snelheid en schoten Feyenoord op een 2-1 voorsprong uit een counter.

In de tweede helft lukte het de beloften van Feyenoord als snel om het derde doelpunt te maken. Sliti liet zijn kenmerkende kwaliteiten spreken en stoomde op via de linkerkant, waarna hij vanaf de zijkant de bal genadeloos voorbij de keeper schoot. Later in de tweede helft kreeg Sparta de smaak te maken en liet doelpuntenmaker Jesse Bal zijn kwaliteiten zien. In de 70ste en 79ste minuut besliste hij de eindstand van de stadsderby: een 3-3 gelijkspel.

32' | 0-1 | Bal
36' | 1-1 | Smith
45' | 2-1 | Rais
50' | 3-1 | Sliti
70' | 3-2 | Bal
79' | 3-3 | Bal

Feyenoord O18: Haksteeg, Arnaud, Elmensdorp, Van Tol, De Blok, Giersthove, Smith, Plug, Van Persie, Rais, Sliti.
Sparta O18: Tevreden, Vianello, De Ligt, Hamdani, Zenguele, Esselink, Bais, El Dahri, Bal, Triep, Zandbergen.