Feyenoord Onder 17 wint klassieker dankzij doelpunten Van Persie

Feyenoord Onder 17 heeft na een sterke wedstrijd de herfstcompetitie afgesloten met een 2-0 overwinning op de leeftijdsgenoten uit de hoofdstad. De beloften van Feyenoord gaan met een vierde plaats de winterstop in.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Na ongeveer een kwart wedstrijd kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer, deze werden alleen niet verzilverd. In minuut 31 kwam Shaqueel van Persie met een grote kans op zijn eerste doelpunt van de middag, maar dit schot werd geblokt.

In de blessuretijd van de eerste helft was Van Persie alsnog trefzeker en schoot hij de bal mooi binnen uit een lage voorzet. De Amsterdammers kwamen niet scherp uit de kleedkamer en gaven al snel een vrije trap weg. Van Persie wist uit deze vrije trap het laatste doelpunt van de wedstrijd te maken, hij kopte de bal in het net.

45+2' | 1-0 | Van Persie
48 | 2-0 | Van Persie

Feyenoord O17: Ka, Cruz, Otte, Sebbar, Gardenier, Kraaijeveld, Sneijer, Ouarghi, Ulutas, Rambocus, Van Persie.
Ajax O17: Schreuder, Van de Pavert, Ugwu, Janse, Jetten, Appiah, Verkuijl, Peters, Bounida, Faberski, Ebite.