Feyenoord Onder 15 geeft Ajax pak slaag op De Toekomst

Feyenoord Onder 15 heeft een uitstekend resultaat behaald in de Mini-klassieker. De talenten van de Rotterdamse club wonnen op Sportpark De Toekomst met maar liefst 2-6 van Ajax Onder 15.

Onder 15 begon direct goed aan de wedstrijd en kreeg na een minuut al een grote kans om op voorsprong te komen. Spits Kelvin Neijenhuis, die in de vorige Klassieker drie keer trefzeker was, kwam oog in oog met doelman Valentijn van der Velde. Zijn inzet miste kracht waardoor de doelman redding kon brengen.

De wedstrijd ging over en weer in de beginfase. Niet veel later, na nog een grote kans van Feyenoord, was het Ajax dat gevaarlijk werd. De verdediging van de Rotterdammers kon een vroeg tegendoelpunt voorkomen. De 0-1 van Feyenoord viel vlak voor rust. Na goed hoog druk zetten kwam de ploeg van David Toxopeus in balbezit. Ayoub Ouarghi stuurde de bal met de binnenkant van zijn voet fraai langs de doelman.

Lang kon Feyenoord niet genieten van de voorsprong: twee minuten later was het Ajax dat alweer op gelijke hoogte kwam. Pereira da Gama draaide goed weg van zijn directe tegenstander en wist af te ronden. Na rust was het Feyenoord dat na drie minuten weer op voorsprong kwam. Ajax had opnieuw moeite in de opbouw door het goed druk zetten. De bal werd op het middenveld veroverd en Reuben Thomas kon worden weggestuurd. De middenvelder rondde met een goed laag schot beheerst af.

Niet veel later wist Feyenoord twee keer in korte tijd te scoren. Aanvoerder Jayden Spier was trefzeker vanuit een hoekschop en Moreno Gompel kopte schitterend raak na een goede voorzet van Jaden de Guzman. Het doelpunt kwam voort uit een aanval waar terecht luid voor werd gejuicht door zijn teamgenoten en de staf op de bank. Ajax deed daarna nog wat terug, maar Feyenoord was vandaag de baas op het veld. De score werd nog uitgebreid naar 2-6 dankzij doelpunten van Kelvin Neijenhuis en Reuben Thomas.