Feyenoord O21 verliest wederom en moet oppassen voor degradatie

Feyenoord Onder 21 heeft dinsdagmiddag wederom verloren. In het hoge Noorden werd het restant van het gestaakte duel (1-0) tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen uitgespeeld. Een aantal weken geleden begonnen de Rotterdammers met een valse start, nadat de wedstrijd met een achterstand na twintig minuten werd gestaakt vanwege een medische noodsituatie in het publiek.

Beide teams vervolgden de eerste helft redelijk gelijkwaardig, waardoor de voorsprong voor de ploeg uit Groningen werd behouden tot de rust. Toch werd na tien minuten in de tweede helft bevestigd dat het een erg lastige missie ging worden, want de thuisploeg verdubbelde de voorsprong. Jan Plug, die zijn basisdebuut maakte voor Feyenoord O21 en normaal in Onder 18 speelt, wist nog iets terug te doen door een vrije trap mooi binnen te schieten. Ondanks dat de thuisploeg met twintig minuten op de klok verder moest met tien man, werd de wedstrijd in minuut 86 beslist door de talenten van FC Groningen.

Na deze 3-1 nederlaag moet trainer Melvin Boel met zijn elftal vooral naar de degradatiestreep kijken, terwijl je van een club als Feyenoord mag verwachten dat het strijdt om het kampioenschap. Aankomend weekend staat de uitwedstrijd tegen concurrent ADO Den Haag O21 op het programma en één week later wordt de competitie afgesloten tegen koploper De Graafschap O21.