Feyenoord O21 speelt in slotfase gelijk tegen Arsenal O21

Feyenoord O21 speelt in slotfase gelijk tegen Arsenal O21

Feyenoord Onder 21 heeft in de slotfase een punt gepakt tegen de leeftijdsgenoten van Arsenal. De beloften van de Rotterdammers leken lang tegen een nederlaag aan te lopen door een doelpunt van Nathan Butler-Oyedeji. In de extra tijd voorkwam invaller Shiloh 't Zand een nederlaag.

De als wisselspeler begonnen 't Zand keek terug op de wedstrijd: "Ik sta hier wel opgelucht en ik denk dat we de tweede helft wel een soort van domineerden. We hadden ook wel met drie punten naar huis kunnen gaan, maar één puntje is wel gered, denk ik", aldus 't Zand voor de camera van Feyenoord TV. "

Het doelpunt van 't Zand riep vraagtekens op. "Ik weet alleen maar dat de bal in het doel belandde, maar wat daarvoor gebeurde heb ik niet echt goed meegekregen." De aanvaller zat de eerste helft op de bank en zag de wedstrijd aan zich voorbijtrekken. "Ik zag dat onze jongens onder druk gezet werden waardoor we veel de lange bal speelden en niet echt grip kregen. Ik denk dat we ons de tweede helft goed hebben herpakt."

Trainer Melvin Boel gaf in de rust vooral aan dat de spelers de schroom van zich af moesten gooien en niet onder de indruk moesten zijn omdat ze tegen 'het grote' Arsenal' speelden. Dat leverde een veel betere tweede helft op.

Naast Arsenal neemt Feyenoord Onder 21 het in groep B op tegen Brighton & Hove Albion FC (25 oktober), West Ham United (15 november) en Manchester United (24 januari). De beste twee clubs van elke groep plaatsen zich voor de knock-outfase van de Premier League International Cup.

Scoreverloop
28' | 1-0 | Nathan Butler-Oyedeji
90' | 1-1 | Shiloh 't Zand

Opstellingen
Arsenal Onder 21
: Graczyk, Sweet, Foran, Awe, Jeffcott, Ibrahim, Bandeira, Henry-Francis, Taylor-Hart, Butler-Oyedeji, Ideh.
Feyenoord Onder 21: Remie; Baars (78’ De Blok), Valk (78’ Zechiël), Hokke (64’ Candelaria), Van der Zeeuw; Karim, Milambo, Naujoks (64’ ’t Zand); Slory, Groen, Sauer (78’ Van der Heijden).

Wissels
Arsenal Onder 21: Hillson, Brown, Lewis, Robinson, Nwaneri, Sagoe Jr.
Feyenoord Onder 21: De Blok, 't Zand, Zechiel, El Moussaoui, Candelaria, Van der Heijden, Kroesen.

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties