Feyenoord O21 pijnlijk onderuit tegen tiental van PEC Zwolle O21

Feyenoord Onder 21 heeft een pijnlijke nederlaag geleden op Varkenoord. PEC Zwolle Onder 21 was met 2-4 te sterk voor de beloften van de Rotterdamse club. Het maakte het extra zuur omdat de Zwollenaren iets minder dan een half uur hebben gespeeld met tien man.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. Beide ploegen wisselden grote kansen met elkaar af, maar het was PEC Zwolle Onder 21 dat als eerste het net wist te vinden. De uitploeg kwam in de 23ste minuut op een 0-1 voorsprong. Vleugelaanvaller Jaden Slory deed snel wat terug. Na een goede breedtepass van spits Nesto Groen lag de weg naar het doel voor Slory open. Hij krulde de bal feilloos langs de keeper. Kort na de gelijkmaker scoorde PEC echter wederom: 1-2.

Na rust denderde de uitploeg door. Al snel maakten de Zwollenaren de 1-3 en laat in de wedstrijd viel ook nog een vierde tegentreffer. De ploeg van trainer Melvin Boel deed in de slotseconden nog wel wat terug. Middenvelder Dermane Karim kreeg de bal net buiten het zestienmetergebied aangespeeld van invaller Gjivai Zechiël, twijfelde geen moment en schoot de bal vanaf twintig meter hard binnen.

De ploeg van Melvin Boel is het nieuwe seizoen matig begonnen. Feyenoord O21 verloor vorige week van ADO Den Haag Onder 21 en wist tegen FC Groningen Onder 21 wel de drie punten te pakken. Na drie wedstrijden zijn er dus drie punten behaald. Zaterdag 1 oktober wacht de uitwedstrijd tegen Almere City Onder 21.