Feyenoord O21 onderuit op bezoek bij PEC Zwolle O21

Feyenoord O21 heeft op pijnlijke wijze verloren van koploper PEC Zwolle O21. De Rotterdammers begonnen sterk aan de eerste helft, maar na een gelijkmaker vlak voor rust speelde het een slordige tweede helft en verloor het met 3-2. Tein Troost raakte daarnaast nog zwaar geblesseerd aan zijn pols. Het gat tussen koploper PEC en Feyenoord is nu opgelopen tot negen punten.

Op 151 kilometer rijden van De Kuip, tegenover het MAC3Park stadion, spelen de mannen van Feyenoord O21 hun wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. De Zwollenaren, die deze wedstrijd gesupport werden door tientallen fans, staan voorafgaand aan de wedstrijd eerste in de competitie. De voorsprong op de Rotterdammers bedraagt zes punten.

Voor de beloftenploeg van Feyenoord staat er, met oog op het kampioenschap, maar één ding op het spel. Na het teleurstellende gelijkspel van vorige week in Groningen heeft trainer Melvin Boel zijn basiselftal op vier plekken gewijzigd. Boel heeft een duidelijke boodschap overgedragen in de kleedkamer en zijn elftal begint dan ook sterk aan de wedstrijd. Het is duidelijk dat de ploeg vol voor de overwinning wil gaan. In de eerste tien minuten van de wedstrijd is Feyenoord duidelijk de betere ploeg en is het vooral te vinden op de helft van PEC. Leo Sauer krijgt namens de Rotterdammers meerdere kansen om een goede voorzet af te geven, maar de ballen bereiken geen medespelers.

Hoe verder de wedstrijd vordert, hoe meer kansen er komen voor Feyenoord O21. Na een mooie steekpass van Dermane Karim, weet Slory met een mooie individuele actie zijn man te passeren en de bal richting het doel te krijgen De keeper van PEC Zwolle weet de bal echter te stoppen. De inzet van de ploeg uit Rotterdam wordt in de zestiende minuut beloond met een corner, waaruit spits Nesto Groen de bal beheerst in het doel weet te schieten: 0-1. Na het doelpunt blijft Feyenoord de bovenliggende ploeg. De corners en mooie acties van de aanvallers worden echter niet succesvol afgerond. Na een half uur gespeeld te hebben wordt de ploeg van Boel slordig in het balbezit en weet het de vrije ruimtes niet meer te benutten. Arenchelo Leito, de linksbuiten van PEC Zwolle, zit lekker in de wedstrijd en maakt een aantal goede acties.

Tien minuten voor rust wordt hij zeer dreigend en moet Slory ingrijpen. Dit levert hem een gele kaart op en de Zwollenaren krijgen een vrije trap op zestien meter van het doel. De middenvelder van PEC Zwolle weet de bal net niet langs doelman Troost te krijgen en schiet de bal op de lat. Het gevaar van PEC Zwolle wordt uiteindelijk alsnog beloond met een doelpunt. Na een goede individuele actie van de rechtsbuiten weet hij de bal in de korte hoek langs Troost te schieten: 1-1. Feyenoord begint de tweede helft slordig en weet de inzet uit de eerste helft niet door te zetten. Ondanks een schot van Youssef Amyn lijken de Zwollenaren scherper te zijn begonnen aan de tweede helft om de overwinning binnen te slepen.

Na zes minuten in de tweede helft gaat het dan ook al mis voor de Rotterdammers. Mike Kleijn vergeet de bal over te spelen tijdens het opbouwen en verliest de bal, maar het ingrijpen van Slory mislukt helaas op een knullige manier. De Feyenoorder stift hem net over zijn eigen doelman Troost, waardoor de mannen van PEC op een voorsprong komen: 2-1. Waar Feyenoord zo sterk aan de wedstrijd begon, is het in de tweede helft erg slordig in het veldspel. Er zijn weinig vrije spelers op het middenveld, waardoor het opbouwen van achteruit erg lastig gaat. Vanaf de 65ste minuut begint Feyenoord weer druk te zetten, na een mooie actie van Dermane en een voorzet van Kleijn, weet Shiloh ’t Zand kracht achter de bal te zetten, maar het schot wordt helaas geblokkeerd.

PEC Zwolle weet onder de druk van Feyenoord uit te voetballen, waarna een aanvaller van Zwolle oog in oog komt met Troost. De doelman van Feyenoord weet deze bal tegen te houden, maar kan een voorzet niet voorkomen. Arenchelo Leito schiet deze bal knap binnen namens de mannen uit Zwolle: 3-1. In de slotminuten van de wedstrijd onderneemt de beloftenploeg van Feyenoord nog een laatste poging om een resultaat te behalen, met als gevolg dat Shiloh ’t Zand nog de aansluitingstreffer weet te maken: 3-2. Dit is echter niet genoeg voor een gelijkspel. Feyenoord O21 verliest van koploper PEC Zwolle en lijkt hiermee de kansen op het herfstkampioenschap te verspelen. In de laatste actie van de wedstrijd raakt Troost nog geblesseerd aan zijn pols, iets dat op het eerste oog op een zware blessure lijkt.

16’ | 0-1 | Groen
37’ | 1-1 |
51’ | 2-1 | (ED) Slory