Feyenoord O21 eenvoudig langs NAC O21; Jong Volendam verliest

Feyenoord O21 eenvoudig langs NAC O21; Jong Volendam verliest

Feyenoord Onder 21 heeft vanmiddag eenvoudig gewonnen van de leeftijdsgenoten van NAC Breda (0-4). Jong Volendam, dat niet in de top negen van de eigen competiite mag eindigen, heeft met 3-4 verloren van HHC Hardenberg. In de slotfase werd het daar nog spannend nadat de uitploeg drie doelpunten in drie minuten weggaf.

Er stond veel op het spel voor de beloftenploeg van Feyenoord, voor aanvang van de wedstrijd de nummer drie in de Beloftencompetitie met één punt achterstand op koploper Almere City. De drie punten waren dus noodzakelijk om druk erop te houden.

Feyenoord Onder 21 schoot uit de startblokken. Nadat Dermane Karim opstoomde aan de linkerkant en met zijn schot NAC-keeper Pepijn van de Merbel trof, reageerde Noah Naujoks attent op de rebound en werkte de 0-1 binnen in de derde minuut. Shiloh ’t Zand verdubbelde even later de voorsprong met een loepzuivere vrije trap in de dertiende minuut: 0-2.

Aan alles was te merken dat het Feyenoord Academy-team het niet bij die 0-2 wilde laten. Trainer Sipke Hulshoff wees zijn ploeg erop dat ze gefocust moesten blijven spelen en dit betaalde zich uit in de 32ste minuut. Rechtsback Denzel Hall werkte een afgemeten voorzet van Karim binnen.

Na rust werd ook topscorer Delano Ladan beloond voor zijn harde werk. De spits nam, na twee keer op de keeper te zijn gestuit, in de 67ste minuut de 0-4 voor zijn rekening en bepaalde hiermee ook gelijk de eindstand. Feyenoord doet zo goede zaken met oog op het eind van de competitie.

Feyenoord Onder 21 komt over twee weken weer in actie. Op zaterdag 7 mei treft het team Almere City thuis op Varkenoord (aftrap 15:00 uur).

Scoreverloop

'3 | 0-1 | Naujoks
'14 | 0-2 | 't Zand
'32 | 0-3 | Hall
'61 | 0-4 | Ladan

Opstelling Feyenoord
Jansen; Hall, Valk, Skogen, Hartman; Günduz, Karim, Naujoks; Benita, Ladan, 't Zand

Wissels Feyenoord
Remie, Van Veldhoven, Van der Zeeuw, Hartjes, Zahui, Ben-David Dos Santos, Belarbi

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties