Feyenoord O16 verslaat Vitesse en speelt bekerfinale

Feyenoord Onder 16 heeft de finale van het bekertoernooi bereikt. Op Varkenoord werd woensdagavond Vitesse Onder 16 met 3-2 verslagen, waardoor de formatie van trainers Brian Pinas en Robin van Persie het aanstaande maandag tegen AZ opneemt in de finale.

Onder 16 begon op eigen veld ijzersterk aan de halve finale tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Al na drie minuten spelen zette Kelvin Neijenhuis zijn team op voorsprong door van dichtbij hard binnen te schieten. Nog voor het rustsignaal wisten de bezoekers de stand echter weer in evenwicht te brengen.

In de tweede helft duurde het vervolgens tot de 59ste minuut voor de ban gebroken werd. Invaller Reuben Thomas kreeg de bal voor zijn voeten en schoot via de onderkant van de lat raak: 2-1. Hierna veranderde er langere tijd niets aan de stand en bleef het daardoor spannend.

Vier minuten voor tijd besliste invaller Ronaldo Hiwat de wedstrijd door via een razendsnelle omschakeling de 3-1 op het scorebord te zetten. Ondanks dat de Arnhemmers diep in blessuretijd nog de aansluitingstreffer produceerden, gaf Onder 16 het finaleticket niet meer uit handen.

Feyenoord Onder 16 - Vitesse Onder 16 3-2 (1-0)
3' | 1-0 | Neijenhuis
30' | 1-1 | Vitesse
59' | 2-1 | Thomas
76' | 3-1 | Hiwat
94’ | 3-2 | Vitesse

Komende maandag speelt Onder 16 de finale van het bekertoernooi op het AFAS Trainingscomplex tegen AZ Onder 16. De aftrap is om 18:00 uur.