Feyenoord na verlenging uitgeschakeld in Europa League

Feyenoord na verlenging uitgeschakeld in Europa League

Feyenoord is uitgeschakeld in de Europa League. AS Roma was over twee wedstrijden te sterk voor de ploeg van trainer Arne Slot. Het avontuur eindigt in de kwartfinale van het Europese toernooi.

AS Roma nam in een uitverkocht stadion direct het initiatief. De thuisploeg begon sterk en kreeg dan ook snel enkele grote mogelijkheden. Justin Bijlow voorkwam een tegentreffer door alert te zijn en goed in te grijpen bij de korte hoek. Na iets meer dan een kwartier gooide Feyenoord de schroom van zich af en knokte het zich terug in de wedstrijd.

Sebastian Szymański kon van dichtbij binnenschieten na een goede voorzet van Alireza Jahanbakhsh. De Pool schoot echter hard door het midden, waardoor de keeper kon ingrijpen. Het tempo was ongekend hoog en daardoor had Feyenoord veel overtredingen nodig. Vooral Mats Wieffer had het moeilijk op het middenveld en kreeg dan ook een gele kaart. Dat leverde hem een schorsing op voor het volgende duel.

Tijdens de eerste helft ontspoorde de wedstrijd ook nog lichtelijk. Santiago Gimenez werd aan de zijlijn vastgepakt door de assistent-scheidsrechter van AS Roma. De scheidsrechter twijfelde niet en stuurde hem met rood van het veld. Het opstootje leverde Timon Wellenreuther ook nog een gele kaart op. Het was voor Feyenoord zaak om het hoofd erbij te houden en zichzelf niet te verliezen in de provocaties van de ploeg van José Mourinho.

Na rust was het AS Roma dat opnieuw goed begon. Lorenzo Pellegrini mikte al na dertig seconden op de paal. Het was uiteindelijk Leonardo Spinazzola die de bal achter Justin Bijlow wist te krijgen. De verdediger kreeg de bal gelukkig via zijn voeten en schoot raak in de hoek. De stand over twee wedstrijden was hierdoor weer gelijk. Stadio Olimpico ontplofte en ging vol achter de ploeg staan. Het was voor Feyenoord wederom zaak om kalm te bleven.

Feyenoord na verlenging uitgeschakeld in Europa League

Feyenoord bleef kalm en kon regelmatig goed onder de druk van AS Roma uitspelen. De verdiende gelijkmaker kwam tien minuten voor tijd toen Igor Paixão een uitstekende voorzet van Sebastian Szymański koppend binnenwerkte en de 70.000 supporters even stil werden. De Rotterdammers kregen uiteindelijk twee minuten voor tijd een tegendoelpunt te verwerken toen Paulo Dybala knap wegdraaide en Bijlow wist te passeren.

Uiteindelijk bereikte Feyenoord met hangen en wurgen de verlenging. Na drie minuten kreeg Gimenez een megakans in de zestien, maar de Mexicaan schoot hard en vooral hoog over. Niet veel later kopte AS Roma op de lat. Ook tijdens de verlenging was het tempo hoog en bleef het kansen regenen voor beide elftallen.

Stephan El Shaarawy wist AS Roma voor het eerst over twee duels op voorsprong te zetten. Feyenoord had nog twintig minuten om een doelpunt te maken, maar slaagde daar uiteindelijk niet meer in. AS Roma wist nog wel te scoren, waardoor het Europese avontuur eindigt in Rome. De ploeg van trainer Arne Slot heeft tot de laatste seconden gestreden en bij vlagen ook goed voetbal laten zien. Onder meer de klasse van Dybala deed Feyenoord de das om. Gimenez ontving nog rood voor een frustratie tackel.

Feyenoord na verlenging uitgeschakeld in Europa League
Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties