''Feyenoord moet gewoon het spel spelen zoals ze dat altijd hebben gedaan''

''Feyenoord moet gewoon het spel spelen zoals ze dat altijd hebben gedaan''

Ook Studio Voetbal stond vooral in het teken van de Conference League finale tussen AS Roma en Feyenoord. Pierre van Hooijdonk was als ervaringsdeskundige uiteraard aanwezig als tafelgast. De oud-Feyenoorder heeft gemerkt dat het behalen van de Conference League finale nog veel meer losmaakt dan het behalen van de UEFA cup finale die hij twintig jaar geleden met de Rotterdammers bereikte.

"Het is totale gekte. Ik weet nog dat ik toentertijd in de aanloop de interviews met de pers die Feyenoord volgde netjes heb gedaan, maar dat valt in het niet bij het aantal media dat er nu is bijgekomen: websites, podcasts, talkshows", aldus Van Hooijdonk. Analist Ibrahim Affelay geeft daarnaast aan dat het Feyenoord van 2002 weliswaar meer kwaliteit had, maar dat het bereiken van de finale alsnog een uitstekende prestatie is. Zeker na de inmiddels legendarische eerste wedstrijden tegen FC Drita, die alles behalve kwalitatief hoogstaand waren.''

Van Hooijdonk weet wel hoe Roma bestreden moet worden. "Wat Feyenoord moet doen: Roma wil wel opbouwen, alleen schuwen ze het niet om gelijk de lange bal naar de spitsen te spelen als er wat druk op komt. Ze proberen de vrije man te vinden, maar anders spelen ze gewoon de spitsen aan en proberen de drie middenvelders eronder te komen. Feyenoord moet gewoon het spel spelen zoals ze dat altijd hebben gedaan."

Ook Van Hooijdonk benadrukt dat spits Tammy Abraham het grote gevaar van AS Roma is. Lorenzo Pellegrini en Leonardo Spinazzola worden ook genoemd als spelers die extra in de gaten gehouden moeten worden. Tevens nodigt het spel van AS Roma uit om Feyenoord de baas op het middenveld te laten zijn, zo wordt in het programma vastgesteld. Ook bij Roma ligt er weer veel ruimte achter de verdediging: een ideale situatie voor bijvoorbeeld Luis Sinisterra en Reiss Nelson, aldus de analisten.

Trauner
"Trauner is een steunpilaar dit seizoen en die zal met name in de duels gaan komen met Abraham. Hij heeft het fantastisch gedaan in zijn eerste seizoen voor Feyenoord. Met name het vooruit verdedigen en het doordekken. Hij is echt wel betrouwbaar. Natuurlijk ook wel een paar slippertjes gemaakt, maar over het algemeen een no nonsense verdediger. Dat vinden ze prachtig in Rotterdam. Nul gele kaarten gekregen in de competitie. Wel twee in de Conference League, waaronder eentje in de voorronde, dus het is een slimme verdediger", zo vertelt Van Hooijdonk.

Alle tafelgasten zijn het er daarnaast over eens dat Justin Bijlow, ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme, de finale moet spelen. Ook wordt de belangrijkheid van Fredrik Aursnes nog maar eens benadrukt. De middenvelder is, naast zijn spelinzicht, ook een van de redenen dat Orkun Kökcü beter is gaan voetballen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties