'Feyenoord meldt zich bij Bologna voor Schouten'

'Feyenoord meldt zich bij Bologna voor Schouten'

Feyenoord hoopt zich te versterken met Jerdy Schouten. Dat nieuws bracht Feyenoord Transfermarkt zaterdagmiddag. De 26-jarige Nederlander speelt momenteel bij Bologna in de Serie A, maar de Rotterdammers hopen hem te kunnen huren met optie tot koop.

Schouten moet overkomen van Bologna, waar de in Spijkenisse geboren middenvelder sinds een blessure in oktober geen basisspeler meer is. Arne Slot zelf zou ook al contact hebben gehad met de speler. Feyenoord zou de speler dus in eerste instantie willen huren, maar wil ook een koopoptie in de overeenkomst laten opnemen. Bologna zou een vraagprijs hanteren van liefst 15 miljoen euro.

Schouten bewandelde tot dusver een ietwat ongewone route in zijn voetballoopbaan. Hij doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag, maar een grote doorbraak daar bleef uit. Via Telstar kwam hij terecht bij Excelsior, waar hij zich in Nederland echt op de kaart zette. Toch was het niet een grotere Eredivisieclub, maar het Italiaanse Bologna dat hem oppikte. Daar is hij bezig aan zijn vierde seizoen en ligt hij nog vast tot medio 2026. In 2022 speelde Schouten ook zijn eerste en tot dusver enige interland voor Oranje.

Bij Feyenoord moet Schouten helpen het wegvallen van Quinten Timber op te vangen. Vooralsnog is alleen Mats Wieffer overgebleven als optie op die positie. Eerder deden de Rotterdammers verwoede pogingen om Ramiz Zerrouki aan te trekken, maar FC Twente weigerde mee te werken. Ook Sivert Mannsverk en Tonny Vilhena werden als opties genoemd, maar ook Schouten is nu dus een serieuze optie.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties