Feyenoord lijdt eerste nederlaag van het seizoen op bezoek bij PSV

Feyenoord is zondagmiddag onderuit gegaan op bezoek bij PSV. De Rotterdammers kwamen tot twee keer toe terug in de wedstrijd, maar moesten in de slotfase de 4-3 verwerken. Die goal kwam tot stand uit een corner die niet gegeven had mogen worden: de bal ging namelijk achter via Cody Gakpo. Het is de eerste nederlaag van het seizoen voor de ploeg van Arne Slot.

Feyenoord schoot uit de startblokken en kwam na slechts drie minuten al op voorsprong. Alireza Jahanbakhsh profiteerde van een fout in de verdediging van PSV en gaf daarna een lange pass op Idrissi. De buitenspeler kon daarna van ruime afstand in de verre hoek raak schieten: 0-1. Er leek even niets aan de hand voor Feyenoord, maar niets was minder waar. PSV werd steeds dreigender en gevaarlijker en dat betaalde zich in de zestiende minuut uit.

Jarrad Branthwaite tikte vanuit een corner bij de eerste paal binnen, waardoor de Eindhovenaren op 1-1 kwamen. Daarna had Feyenoord het helemaal moeilijk en kwam het er eigenlijk niet meer aan te pas. Het was wachten op de tweede treffer van PSV, die tien minuten later zou vallen via Cody Gakpo: 2-1. Justin Bijlow hield zijn ploeg vervolgens met een geweldige redding op de been na een schot van Joey Veerman. De ploeg van Slot had het zwaar, maar kwam kort voor rust via Danilo op gelijke hoogte. Marcos Lopez gaf een harde lage voorzet, die niet goed kon worden weggewerkt door PSV. De Braziliaan kreeg vervolgens een niet te missen kans voorgeschoteld: 2-2.

Na rust ging het echter al snel weer mis voor de Rotterdammers. Het was nota bene oud-Feyenoorder Guus Til die binnen twee minuten binnentikte: 3-2. Tien minuten daarna had Slot genoeg gezien en bracht hij Santiago Gimenez, Igor Paixão en Patrik Wålemark in voor Idrissi, Danilo en Jahanbakhsh: een compleet nieuwe voorhoede dus. De periode die volgde was opnieuw voor PSV, dat er meermaals dreigend uitkwam en het doel van Bijlow onder vuur nam. De Rotterdammers hielden echter stand. Het was uiteindelijk Orkun Kökcü die Feyenoord op gelijke hoogte schoot. De aanvoerder probeerde het vanaf grote afstand en zag zijn bal van richting veranderd worden en in het doel eindigen: 3-3.

PSV maakte via Armando Obispo in de 83ste minuut de winnende treffer. De verdediger kopte raak uit een corner, maar die hoekschop had nooit gegeven mogen worden. De bal ging namelijk via Gakpo over de achterlijn. Het is de eerste nederlaag van het seizoen voor Feyenoord, dat nu zal moeten hopen op een gunstig resultaat in Alkmaar bij AZ - Ajax. De interlandbreak is nu aangebroken. De Rotterdammers nemen het over twee weken in Nijmegen op tegen NEC.

PSV: Benítez; Teze, Branthwaite, Obispo, Max; Sangaré, Til, Veerman; Saibari, Simons, Gakpo.
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, Lopez; Timber, Dilrosun, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi.

Wissels
PSV: Drommel, Waterman, Hoever, Ramalho, Mwene, Gutierrez, Ledezma, Savio, Vertessen, Bakayoko
Feyenoord: Wellenreuther, Marciano, Benita, Bjørkan, Hartman, Rasmussen, Wieffer, Bullaude, Szymański, Wålemark, Gimenez, Paixão