Feyenoord lijdt duur puntverlies op bezoek bij stug Groningen

Feyenoord heeft voor de vijfde keer dit seizoen puntverlies geleden. Op bezoek bij FC Groningen hadden de Rotterdammers de beste kansen, maar kwam alleen Marcos Senesi tot scoren. Dat was niet genoeg: de wedstrijd eindigde in 1-1.

Feyenoord had het moeilijk tegen FC Groningen, dat in de eerste helft weinig anders deed dan de ruimtes achterin zo klein mogelijk houden. Het betekende dat de bezoekers amper tot kansen kon komen. Tyrell Malacia en Jens Toornstra zorgden met pogingen van afstand nog voor wat gevaar, maar een 0-0 ruststand konden zij daarmee niet voorkomen.

Ruimte was er in de tweede helft iets meer en de mogelijkheden voor Feyenoord werden steeds dreigender. Zo was daar eerst al een goede kans van Marcus Pedersen en was Luis Sinisterra even later met een kopbal nog dichterbij. Hij raakte echter de paal. De goal viel uiteindelijk na een uur voetballen, toen Gernot Trauner uithaalde. Zijn schot belandde via Marcos Senesi - die het doelpunt uiteindelijk ook op zijn naam kreeg - in het net.

De ban leek eindelijk gebroken, maar na vijf minuten kon Feyenoord weer opnieuw beginnen. Na enkele Rotterdamse mogelijkheden was Groningen er uit de counter plots razendsnel uit. Een lange bal belandde bij Jørgen Strand Larsen die uit de rug van Senesi liep en alleen op Justin Bijlow af kon. Hij wipte de bal over de doelman heen en promoveerde zo de eerste serieuze mogelijkheid voor de thuisploeg direct tot doelpunt: 1-1.

En dus moest Feyenoord opnieuw op zoek naar de voorsprong. De mogelijkheden daartoe waren er zeker nog. Een kans was er bijvoorbeeld voor Bryan Linssen en even later zijn vervanger Cyriel Dessers. Ook Trauner kreeg nog twee uitstekende kans, waar hij weinig fout deed, maar ook hij kreeg de bal er niet in. Feyenoord bleef steken op 1-1. Duur puntverlies dus, een week voor concurrent Ajax in De Kuip op bezoek komt.

60' | 0-1 | Senesi
65' | 1-1 | Strand Larsen

FC Groningen: Leeuwenburgh; Kasanwirjo, Te Wierik, Sverko, Van Hintum; Duarte, Suslov; El Hankouri, De Leeuw, Ngonge; Strand Larsen
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra

Reserves
FC Groningen: Hoekstra, De Boer; Dammers, Joosten, Abraham, Van Kaam, Postema, Olsson, Valente, Meijer
Feyenoord: Marciano, Jansen; Geertruida, Hendriks, Diemers, Teixeira, Jahanbakhsh, Dessers, Nelson, Bannis