Feyenoord leeft mee met ongeneeslijk zieke Gyan

Feyenoord leeft mee met ongeneeslijk zieke Gyan

Feyenoord leeft intens mee met voormalig speler Chris Gyan. De 43-jarige Ghanees, winnaar van de UEFA Cup in 2002, is ongeneeslijk ziek. De Rotterdammers hopen de razend populaire cultheld nog een waardig afscheid te kunnen geven.

Gyan lijdt aan kanker. De voormalige verdediger is één van de meest populaire spelers die Feyenoord ooit gehad heeft. Na zijn loopbaan kreeg de Ghanees het echter zeer zwaar te verduren. Hij moest knokken om financieel zijn hoofd boven water te kunnen houden: een forse schuldenlast, de kosten van een ernstig zieke zoon en zijn vrijgevigheid kostten Gyan veel geld.

De Ghanees kwam er gelukkig weer enigszins bovenop. Een sponsor van Feyenoord gaf hem een baan in de Rotterdamse haven, Het Legioen haalde duizenden euro's voor hem op en Michel van Egmond schreef het boek 'King', waarvan de opbrengst naar Gyan ging. Het boek gaat over de tegenslagen in zijn leven.

Feyenoord leeft mee met ongeneeslijk zieke Gyan

Na zijn voetbalcarrière had Gyan ook problemen met zijn gezondheid. Hij kreeg last van epileptische aanvallen waardoor hij meerdere medische onderzoeken moest ondergaan. Daardoor moest Gyan ook noodgedwongen stoppen met werken. De Ghanees speelde geweldig in de gewonnen UEFA Cup-finale tegen Borussia Dortmund (3-2) in 2002. Om als oud-speler van Feyenoord in de Rotterdamse haven te werken, vond Gyan geen probleem.

''Vrijwel alle mensen die in de Rotterdamse havens werken, zijn supporter van Feyenoord'', zei hij tien jaar geleden in een openhartig interview met AD Sportwereld . ''Ze gaan soms met mij op de foto. We praten veel over de tijd dat ik nog in de Kuip speelde. Ik weet dat wat ik heb meegemaakt iets is waar mensen hun leven lang van dromen. Ik stond op het veld in een uitverkochte Kuip. Ik won prijzen met een schitterende club. Niemand is te groot voor de haven. Waarom zou ik dat wel zijn? Omdat ik voetballer was? Dat is ook maar een baan.''

In de Kuip denken ze deze dagen na hoe de voormalig UEFA-Cup-winnaar nog te helpen aan een waardig afscheid, want de familie van de Ghanees heeft het erg zwaar. FR12 wenst Gyan en zijn omgeving veel sterke toe in deze moeilijke tijd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties