Feyenoord lanceert eind mei docu 'Escolinha Feyenoord'

Feyenoord lanceert eind mei docu 'Escolinha Feyenoord'

Feyenoord heeft donderdagavond een nieuwe documentaire aangekondigd. De Rotterdammers plaatsen op 30 mei op het nieuwe streamingplatform de exclusieve docu 'Escolinha Feyenoord'. Het mediateam bezocht de favela's van Rio de Janeiro in Brazilië om het project van Robert Smits van dichtbij te bekijken.

Oud-Feyenoorder Leonardo is een van de gezichten in de documentaire. De voetballer kwam op twaalfjarige leeftijd over naar Rotterdam en groeide op in de sloppenwijken van Brazilië. ''De blije gezichten van de kinderen die ik heb gezien, maken dit heel bijzonder.'' Ook Igor Paixão heeft een rol in de docu van Feyenoord. ''Ik ben erg blij met het project in Faz Quem Quer.''

Smits is al tientallen jaren actief in Brazilië en slaagt erin om met zijn project kinderen uit de handen van de drugsbendes te houden. ''Robert Smits is een heel bijzondere man, die alles in het werk heeft gesteld om de straatkinderen van Rio een beter leven te gunnen'', zegt een medewerker van de Rotterdamse club in de preview van de documentaire.

Het leven is niet altijd even veilig geweest in Brazilië. Inmiddels heeft Smits een bepaalde status opgebouwd. ''Deze favela wordt gecontroleerd door de drugsjongens die met een geweer bij de toegangswegen staan. Je komt er niet zomaar binnen, maar tegenwoordig volstaat het om ‘Feyenoord’ te zeggen. Dan mag je doorlopen. Het is een wachtwoord, sinds Feyenoord echt bekend is geworden in de wijk'', zo vertelt hij in een recent interview met RTV Rijnmond.

De naam van Feyenoord krijgt steeds meer bekendheid in Brazilië. Het maatschappelijke project van Smits speelt daarin een rol. ''Pas hebben we met Feyenoord nog de finale gehaald van een zaalvoetbaltoernooi in Rio. ESPN Brazilië kiest één wedstrijd uit de Nederlandse competitie, dat was altijd Ajax. Maar de laatste jaren is het vooral Feyenoord dat ze laten zien. Dat is ook te danken aan Igor Paixão natuurlijk.'' Meer lezen over het project? Klik dan hier!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties