Feyenoord komt niet in de problemen en wint opnieuw

Feyenoord heeft vandaag Go Ahead Eagles verslagen in De Kuip. De Rotterdammers hadden even tijd nodig om de ploeg uit Deventer te passeren, maar uiteindelijk werd er moeiteloos gewonnen, en kan er met vertrouwen worden uitgekeken naar de Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid.

De zaterdagmiddag begon voor Feyenoord met een minuut stilte. De stadionclub stond op indrukwekkende wijze stil bij het drama dat zich afspeelde bij het Erasmus MC in Rotterdam, waarbij drie mensen om het leven zijn gekomen. Na het fluitsignaal van de aftrap moest de ploeg weer terug naar de realiteit: winnen van Go Ahead Eagles in De Kuip.

Feyenoord begon goed en dreigend aan de wedstrijd, maar er werden nog geen grote kansen gecreëerd. Dat had vooral te maken met de speelstijl van Go Ahead Eagles, dat ook had gezien dat de Rotterdammers de laatste weken aan de lopende band hadden gescoord. Het duurde tot vlak voor rust voordat de ban werd gebroken. Yankuba Minteh, wiens treffer kort daarvoor was afgekeurd, rondde een aanval fraai af en dit keer kwam de VAR niet meer om de hoek kijken.

copyright proshots 22566093

Na rust liet Calvin Stengs al vrij snel merken dat er voor Go Ahead Eagles weinig te halen viel. De aanvallende middenvelder rondde een schitterende voorzet van Quilindschy Hartman af. Daarna was het voor Feyenoord vooral zaak om de wedstrijd uit te spelen en aan het doelsaldo te werken. Uiteindelijk wist ook Gimenez zijn doelpunt mee te pikken en kreeg Ayase Ueda iets meer dan een kwartier speeltijd.

copyright proshots 22566605

Vijf minuten voor het einde moest Feyenoord een tegentreffer incasseren. Voor de overwinning had dit weinig belang, maar Wellenreuther zal ongetwijfeld balen. De doelman ziet hiermee een clean sheet aan zijn neus voorbijgaan. De Rotterdammers komen hierdoor op zes tegendoelpunten en moeten PSV, AZ en FC Twente voor zich laten. Wel heeft Feyenoord op dit moment een wedstrijd meer gespeeld.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties