'Feyenoord kan onmogelijk 'ja' zeggen tegen nieuw stadion'

'Feyenoord kan onmogelijk 'ja' zeggen tegen nieuw stadion'

De grote vraag bij Feyenoord is nog altijd of er definitief groen licht gaat komen voor het bouw van een nieuw stadion. De clubleiding van de Rotterdammers moeten voor het einde van het jaar een beslissing nemen over de plannen van Feyenoord City. Supporters en de Gemeente Rotterdam wachten met smart op duidelijkheid.

Volgens RTV Rijnmond lijkt het onwaarschijnlijk dat Feyenoord akkoord kan gaan gegeven over de bouw van Feyenoord City. De gestegen bouwkosten worden genoemd als grote struikelblok voor de nieuwbouwplannen. Staalprijzen, hout en beton hebben op dit moment een hoge prijs waardoor een akkoord met BAM/Besix niet bereikt kan worden.

Robert Simons van Leefbaar Rotterdam was gisteren na het bekendmaken van het vertrek van Mark Koevermans in gesprek met het Algemeen Dagblad al kritisch. Hij vroeg zich af of de clubleiding wel het hele verhaal vertelt. ''Is hier ook een relatie met het feit dat de financiering van het nieuwe stadion misschien niet rond komt? Ik hoor dat er een tekort van 100 miljoen is voor het nieuwe stadion.''

President-commissaris Toon van Bodegom vertelde afgelopen week dat er snel meer duidelijkheid gaat komen. De pers kan op korte termijn een uitnodiging verwachten. ''Daar komen we snel bij jullie op terug, waarschijnlijk vanuit eenzelfde setting'', aldus de voorzitter.

Twee opties
Voor Feyenoord zijn er momenteel twee opties: de clubleiding gaat bekend maken dat het de stekker uit de plannen gaat trekken en moet daarna nog jaren financieel op de blaren zitten of gaat in gesprek met de gemeente om te kijken naar de mogelijkheden om het besluit opnieuw uit te stellen en te wachten totdat de prijzen in de bouwwereld weer op normaal niveau zijn. Dan moet er wel extra geld vrijkomen en dat kan wel eens een probleem gaan worden. Gemeente Rotterdam heeft eerder aangegeven 'geen cent extra' te investeren in de nieuwbouwplannen.

Klik hier voor de complete analyse van RTV Rijnmond

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties