Feyenoord kan financieel profiteren van EK 2024

Feyenoord kan financieel profiteren van EK 2024

Feyenoord kan komende zomer flink financieel profiteren van het EK 2024 in Duitsland. De UEFA heeft een bedrag van 140 miljoen euro beschikbaar gesteld aan clubs van deelnemende spelers. Het bedrag dat de Rotterdamse club ontvangt is afhankelijk van de hoeveelheid spelers die worden opgenomen in de definitieve selectie en de prestaties van de desbetreffende landen.

Voetbal International berekende dat Feyenoord van de Nederlandse clubs waarschijnlijk het meest gaat profiteren. De stadionclub is met negen potentiële internationals hofleverancier van de Eredivisie. Luka Ivanusec (Kroatië), Dávid Hancko (Slowakije), Ondrej Lingr (Tsjechië), Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer (Nederland) lijken zo goed als zeker van deelname. Calvin Stengs en Justin Bijlow moeten voor hun plek vechten en ook Leo Sauer maakt nog altijd kans om met Slowakije deel te nemen aan het EK.

Het weekblad rekende uit dat Feyenoord met de zes spelers die zo goed als zeker van deelname aan het EK zijn, een bedrag van 1,2 miljoen euro, uitlopend naar 2,25 miljoen, kan verwachten. Wanneer ook Stengs, Bijlow en Sauer worden opgenomen in de nationale selectie, dan kan Feyenoord rekenen op een bedrag van 1,8 tot 3,4 miljoen. De UEFA betaalt alleen de clubs waar de spelers onder contract staan op het moment dat de selectie bekend wordt gemaakt.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties