Feyenoord Herbstmeister na gewonnen stadsderby

Feyenoord gaat als koploper van de Eredivisie de winterstop in! De stadionclub heeft de stadsderby in De Kuip winnend afgesloten. Excelsior werd met 5-1 verslagen en Feyenoord sluit hiermee de eerste seizoenhelft uitstekend af.

Na puntenverlies bij PSV en Ajax was de opdracht voor Feyenoord duidelijk: winnen. Toch begon de ploeg van trainer Arne Slot teleurstellend aan de wedstrijd. Excelsior wist via Kenzo Goudmijn al na vier minuten te scoren. Lang duurde de achterstand in De Kuip niet. Via Sebastian Szymański met een fraaie uithaal van buiten de zestien en Orkun Kökcü uit een vrije trap werd de achterstand weggepoetst.

Na de twee treffers van Feyenoord gingen de supporters er eens goed voor zitten. Alleen was het totaal niet vermakelijk. Diverse spelers waren slordig aan de bal en het tempo was te laag om Excelsior met een ruime nederlaag naar huis te sturen. Na rust kwam Feyenoord goed uit de kleedkamer en werd de score uitgebreid. Na een knappe actie van Javairô Dilrosun kwam de bal voor de voeten van Szymanski die hard raak schoot. De Pool tekende hiermee voor zijn tweede treffer van de middag.

Santiago Gimenez begon tegen Excelsior in de basis. De spits kreeg ruim een uur speeltijd van Slot. Morgen krijgt hij te horen of Mexico hem gaat meenemen naar het WK in Qatar. Danilo mocht proberen om de 3-1 stand uit te breiden. Het was uiteindelijk Kökcü die de wedstrijd definitief op slot gooide. Na geklungel in de opbouw van Excelsior kon Kökcü uithalen en de wedstrijd beslissen. De middenvelder scoorde zijn tweede doelpunt in zijn 100ste competitieduel.

Waar het voor rust nog moeizaam ging was het veldspel de tweede helft een stuk vermakelijker. Ook mede omdat Excelsior al snel het geloof verloor in een goed resultaat. Invaller Wålemark wist de score nog uit te breiden naar 5-1 en zo werd de stadsderby ruim gewonnen. De uitslag had nog groter kunnen uitpakken in de tweede helft. Keeper Stijn van Gassel wist een aantal keer knap te redden. In januari hervat Feyenoord de Eredivisie als koploper, is het nog actief in Europa en speelt het in de TOTO KNVB Bekercompetitie.