'Feyenoord gelinkt aan 19-jarig talent Tibidi'

'Feyenoord gelinkt aan 19-jarig talent Tibidi'

Feyenoord volgt de verrichtingen van de negentienjarige aanvaller/middenvelder Alexis Tibidi. De Fransman speelt momenteel op huurbasis bij het Oostenrijkse SCR Altach, maar zou binnenkort een volgende stap kunnen gaan maken. Naast Feyenoord worden ook Anderlecht, Genk en Troyes genoemd in het rijtje geïnteresseerden.

Het was de in transfers gespecialiseerde journalist Gianluca di Marzio die Tibidi in verband bracht met Feyenoord. Wel lijkt het erop dat Anderlecht de beste papieren heeft, nu het de eerste contacten al heeft gelegd. Voor de andere drie clubs bleef het tot dusver bij het volgen van de speler.

De veelzijdige Tibidi speelde dit seizoen bij Altach als linksbuiten, aanvallende middenvelder en centrumspits. Het is dus de vraag of Feyenoord daadwerkelijk concreet voor hem zal worden, omdat de focus momenteel ligt op het vervangen van de geblesseerde Gernot Trauner en Quinten Timber.

Tibidi speelde in de jeugdopleiding van Toulouse, maar maakte al op jonge leeftijd de overstap naar VfB Stuttgart. Daar speelde hij 13 wedstrijden in het eerste elftal, maar de club verhuurde hem dit seizoen aan Altach. In de Oostenrijkse Bundesliga staat hij na 16 wedstrijden op 5 goals en 1 assist. Bij Stuttgart ligt Tibidi - ook Frans jeugdinternational - nog vast tot medio 2025.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties