Feyenoord gaat meebetalen aan kunstgras-vrije Eredivisie

Feyenoord gaat meebetalen aan kunstgras-vrije Eredivisie

Nederland staat op het punt om de zesde plek op de Europese ranglijst over te nemen van Portugal. Mocht dat lukken, dan is het uiteraard de bedoeling om die plek vast te houden. In overleg met de clubs probeert de Eredivisie CV een beleid te voeren om dat te kunnen bewerkstelligen.

De eerstvolgende stap is het aanstellen van een technisch manager bij de Eredivisie CV. "Een volgende, logische stap, in de verdere professionalisering van de Eredivisie is het aanstellen van een persoon met een sportief technische achtergrond, die sportief-technische dossiers kan oppakken. Te denken valt aan dossiers als: competitieopzet, competitiekalender, ondergrond, sportieve data, jeugdopleidingen, transferwindow etc.", zo meldt de organisatie op haar website.

Een andere stap is het verplichten van natuurgras in stadions. Die verplichting zou vanaf 2025 in moeten gaan. Er zal wel een passende financiële vergoeding tegenover gaan staan omdat clubs met kunstgras over het algemeen geen groot budget hebben. Een deel van die financiering van natuurgras zal door Europees spelende clubs betaald worden. Dat betekent voor Feyenoord dat er normaal gesproken een klein deel van de Europese inkomsten weg zal vloeien naar het vervangen van kunstgras in de Eredivisie en het onderhoud van de natuurgrasvelden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties