Feyenoord Foundation en REMER slaan handen ineen

Feyenoord Foundation en REMER slaan handen ineen

Feyenoord gaat de opvang van straatkinderen in Rio de Janeiro steunen. In De Kuip is vorige week dinsdag een overeenkomst getekend met REMER, de hulpverleningsorganisatie van Feyenoord-supporter Robert Smits in Brazilië. De steun omvat onder andere het verstrekken van sportkleding en sportmateriaal.

''Wat deze organisatie in Rio doet, doen wij dagelijks in Rotterdam-Zuid. Het sluit precies aan bij onze activiteiten'', vertelt Ton Strooband, manager maatschappelijke zaken. Faz Quem Quer is de sloppenwijk waar ‘Escolinha Feyenoord’ zijn thuisbasis heeft op een sportcomplex. Net als in veel andere favela’s in Rio maakt een drugsbende hier de dienst uit.

De Escolinha Feyenoord, een voetbalschool met een eigen ‘spelershome’, biedt een alternatief aan voor de wereld van drugshandel en geweld voor de kinderen. De kinderen kunnen hier schuilen tijdens schietpartijen tussen de drugsbende en de politie. In dit gebouw worden ook het sportmateriaal en de lunchpakketten voor de kinderen bewaard. Bovendien dient dit gebouw als kleedkamer tijdens voetbaltoernooien of als de plek voor themabijeenkomsten waar belangrijke thema’s zoals geweld, religie of seksualiteit worden behandeld.

Tijdens de contractondertekening was ook Igor Paixão, de grote held van de kinderen in Rio, aanwezig om Robert te verrassen. Ook heeft Paixão een moment genomen om met de kinderen in Rio de Janeiro te videobellen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties