Feyenoord doet zichzelf tekort met gelijkspel in Polen

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd van de achtste finales in de Europa League met 1-1 gelijkgespeeld tegen Shakhtar Donetsk. De ploeg van trainer Arne Slot was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, alleen hadden de Rotterdammers moeite met het vinden van doelpunten. In de slotfase scoorde Ezequiel Bullaude de gelijkmaker na een wonderbaarlijk doelpunt van Jaroslav Rakitskiy. Volgende week moet Feyenoord winnen om door te gaan naar de kwartfinales van de Europa League.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel grip op Shakhtar Donetsk. De Rotterdammers waren duidelijk de betere ploeg in de eerste helft en gaven Shakhtar geen ruimte om iets te creëren, maar in de laatste fase van de aanval bij Feyenoord ontbrak het vooral aan scherpte.

Halverwege de eerste helft kreeg Feyenoord een zeldzaam moment om een kans te creëren. Uit een vrije trap van Szymański kwam Geertruida echter niet verder dan een kopbal in de handen van doelman Shevchenko. In de eerste helft blonken in de verdediging Hartman en Hancko uit met een aantal goede acties, maar vooral Wieffer liet met zijn kwaliteiten zien heel goed mee te kunnen op dit Europese niveau.

In het begin van de tweede helft was het duidelijk dat Feyenoord op zoek moest naar doelpunten om zichzelf te belonen na een overheersende eerste helft. Al na enkele minuten kregen de Rotterdammers een gigantische kans na een mooie pass van Idrissi en voorzet van Hartman kreeg Danilo hem op de voet van Shevchenko. Niet veel later waren de linksback en spits weer dicht bij een doelpunt, maar ook deze keer hield de doelman de Oekraïners in de wedstrijd.

Na 75 minuten voetballen kreeg Shakhtar een korte opleving en kwam het enkele keren in de buurt van Wellenreuther. Uit een hoekschop kwam het moment waar de hele wedstrijd niemand op had gerekend: de Oekraïner Rakitsky werkte de bal via zijn rug langs de doelman van Feyenoord: 1-0. In de slotfase werd alles op alles gezet door de Rotterdammers en waren het de invallers met een hoofdrol, Bullaude kopte de gelijkmaker tegendraads in het doel van de Oekraïners: 1-1.

Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Idrissi.
Shakhtar Donetsk: Trubin; Taylor; Matviyenko, Rakitskyy, Topalov; Stepanenko; Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Kryskiv; Traore.

Wissels
Feyenoord:Marciano, Troost, Kasanwirjo, Dilrosun, Trauner, Rasmussen, Lopez, Milambo, Taabouni, Bullaude, Paixão, Gimenez.
Shakhtar Donetsk: Shevchenko; Pyatov, Totovytskyi, Shved, Sikan, Djurasek, Kelsy, Ocheretko, Farina, Nazaryna, Petriak.