Feyenoord dankt legioen en baalt van organisatie in Marseille

Feyenoord dankt legioen en baalt van organisatie in Marseille

Feyenoord spreekt haar grote dank uit aan alle meegereisde supporters die het team donderdagavond hebben gesteund bij het behalen van de UEFA Conference League-finale. Daarnaast is de club uitermate teleurgesteld over de gang van zaken als het gaat om de organisatie rondom de fanzone en het bezoeken van de wedstrijd in Marseille.

Allereerst hoopt Feyenoord dat alle meegereisde supporters na de wedstrijd veilig hun bestemming hebben bereikt en daar gezamenlijk nog hebben kunnen nagenieten van de historische prestatie in Marseille. Het team van Arne Slot sleepte in Stade Vélodrome een gelijkspel uit het vuur en plaatste zich daardoor voor het eerst in twintig jaar voor een Europese finale.

Helaas heeft een deel van de supporters lang niet alles van de wedstrijd in het stadion kunnen zien, vanwege het ronduit slechte verloop van de instroom vooraf in het uitvak. Lang niet iedereen was daardoor op tijd binnen. En dat terwijl het voor die tijd ook al mis was gegaan bij de fanzone op Prado Beach, waar supporters toen het noodweer uitbrak de dupe werden van de agressieve houding van de autoriteiten. Tot overmaat van ramp verliep ook de uitstroom van supporters bij het uitvak verre van vlekkeloos, waardoor velen tot diep in de nacht vast hebben gezeten in het stadion.

Feyenoord is zeer ontstemd en teleurgesteld over deze gang van zaken, zeker ook omdat de club vooraf bij de organisatie meermaals haar twijfels heeft geuit over het plan van aanpak rondom de fanzone, het vervoer naar en de procedure in en rondom het stadion. De club wijst erop dat supporters hierdoor gevaar hebben gelopen en de wedstrijd(dag) niet hebben kunnen beleven zoals het hoort. De club zal haar ongenoegen nogmaals kenbaar maken aan de UEFA.

‘Alles bij elkaar heeft het bij jullie begrijpelijk voor veel stress en frustratie gezorgd. We zullen de ondermaatse aanpak zeker nog onder de aandacht brengen van de UEFA. Voor nu wensen we iedereen een goede en veilige reis naar huis en zeg ik nogmaals: dank voor jullie steun!’, zo schrijft algemeen directeur Dennis te Kloese in een persoonlijke mail naar supporters die aanwezig waren in Marseille.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties