'Feyenoord bereikt ook akkoord met Hamberg'

'Feyenoord bereikt ook akkoord met Hamberg'

Feyenoord heeft een akkoord bereikt met Björn Hamberg. De 39-jarige Zweed wordt toegevoegd aan de technische staf van Brian Priske. Hamberg was de rechterhand van Graham Potter en kon transfervrij worden opgepikt door de Rotterdamse club. Dit meldt 1908.nl.

Hamberg begon zijn carrière in 2010 bij Frösö IF in Zweden. Potter ontdekte al snel zijn kwaliteiten en voegde hem toe aan zijn technische staf bij Östersunds FK. Het duo bracht de Zweedse club van het vierde niveau naar de Allsvenskan. Uiteindelijk werd Europa League-voetbal behaald en de beker gewonnen.

Het succes bracht hen naar Swansea City, Brighton & Hove Albion en Chelsea FC. Bij laatstgenoemde club werden Potter en de staf ontslagen vanwege tegenvallende prestaties. Sindsdien is de Zweed transfervrij en wachtte hij op een nieuwe uitdaging, die er nu komt bij Feyenoord.

Hamberg kreeg onder leiding van Potter veel vrijheid en werd nauw betrokken bij het maken van een wedstrijdplan, analyses en het bedenken van nieuwe trainingsvormen. Daarnaast staat Hamberg erom bekend uitstekend de visie van de hoofdtrainer over te brengen op spelers. Ook de individuele gesprekken met spelers aan de hand van videobeelden zijn een sterk onderdeel van zijn werk.

Met de komst van Hamberg en Lukas Babalola is de technische staf van Feyenoord rond. Priske beschikt daarnaast ook over John de Wolf en Etiënne Reijnen. Laatstgenoemde stond op de nominatie om Arne Slot te volgen naar Liverpool FC, maar kreeg zijn werkvergunning in Engeland niet rond.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties