Feyenoord - Almere City in teken van Sophia Kinderziekenhuis

Feyenoord - Almere City in teken van Sophia Kinderziekenhuis

Honderden patiënten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis komen aanstaande zondag naar De Kuip, waar ze te gast zijn bij Feyenoord – Almere City FC. Daarmee wacht een nieuwe editie van de jaarlijkse Sophiawedstrijd.

Sophiawedstrijd
Ieder seizoen staat een thuiswedstrijd van Feyenoord in teken van de band met het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis, de traditionele Sophiawedstrijd. Tijdens deze wedstrijd wordt er geld opgehaald voor een goed doel. De totaalopbrengst van de gulle giften die Feyenoord-supporters doen, draagt de club over aan het Sophia Kinderziekenhuis. Op de cheque staat standaard een bedrag van meerdere tienduizenden euro’s. Honderden kinderen uit het Sophia beleven jaarlijks een onbezorgde dag op de tribune van De Kuip óf in een van de vele Business Units, waar bedrijven geheel vrijwillig plaatsen beschikbaar stellen.

Het goede doel
Dit jaar gaat de opbrengst naar de projecten van Sophia Media (TV en speciale evenementen). De donaties zorgen ervoor dat het team van Sophia Media leuke activiteiten en evenementen kan blijven organiseren voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Hierdoor kunnen zij de kinderen, ondanks hun vaak langdurige ziekenhuisopname, een ontwikkeling bieden die zo veel mogelijk lijkt op het leven buiten de muren van het ziekenhuis.

In het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis doen ze er dus alles aan om een opname zo prettig mogelijk te maken voor de kinderen. Met Sophia Media laten ze de kinderen voor even vergeten dat ze in het ziekenhuis zijn. Ook de Feyenoord-hoek in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis draagt hieraan bij. Deze plek is bedoeld om alle kinderen in het ziekenhuis het echte Feyenoord-gevoel te geven tijdens hun verblijf. Van het geld dat wordt opgehaald zondag, zal ook een deel geïnvesteerd worden in het upgraden van de Feyenoord-hoek.

Doneren
Wie het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis graag wil steunen, kan dat voor én tijdens de wedstrijd doen via deze link. Tijdens de wedstrijd zal er ook een collectebus rondgaan en zullen er QR-codes door het stadion verspreid worden om via Tikkie geld te doneren. Dankzij jouw donatie wordt het mogelijk voor kinderen en hun ouders om tijdelijk aan de dagelijkse routine in het ziekenhuis te ontsnappen, waardoor ze hun angst of pijn kunnen vergeten. Hartelijk dank voor jouw support!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties