FC Groningen tekent protest aan na rode kaart tegen Feyenoord

FC Groningen tekent protest aan na rode kaart tegen Feyenoord

Isak Määttä kreeg afgelopen weekend een rode kaart tegen Feyenoord. De middenvelder ontving in de eerste helft een gele kaart vanwege tijdrekken en in de tweede helft ontving hij zijn tweede gele kaart vanwege onsportief gedrag.

FC Groningen is het niet eens met de lezing van arbiter Joey Kooij. Directeur Wouter Gudde vertelt in gesprek met Voetbal International het volgende daarover: ''In de regels omtrent onsportief gedrag staat niets over dat je de bal niet tegen een tegenstander aan mag schieten terwijl hij nog binnen de lijnen is en het spel niet onderbroken is door een fluitsignaal van de scheidsrechter.''

Protest is alleen mogelijk bij een direct rode kaart. Bij twee keer geel zijn de regels anders. FC Groningen gaat toch schriftelijk in protest bij de KNVB. ''We vinden dit een dusdanig merkwaardige beslissing dat we onze stem willen laten horen'', vertelt Gudde. Trainer Dennis van der Ree liet na afloop van de verloren wedstrijd tegen Feyenoord weten zich bestolen te voelen.

FC Groningen is kritisch op de manier waarop de voetbalbond te werk gaat. ''Door deze onjuiste beslissing dreigen we nu twee keer gedupeerd te worden'', vervolgt Gudde. ''De eerste keer omdat we tegen Feyenoord het duel moesten uitspelen met tien man, de tweede keer omdat we Isak zoals het nu staat niet mogen opstellen tegen AZ. Dat is in onze ogen compleet onredelijk.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties