"Fascinerend om te zien dat Dessers zoveel brengt"

"Fascinerend om te zien dat Dessers zoveel brengt"

Zelfs zonder te scoren oogstte Cyriel Dessers dit weekend weer complimenten met zijn optreden. In de wedstrijd tussen FC Twente en Feyenoord gebeurde er maar weinig, tot de supersub zo'n twintig minuten voor tijd in de ploeg kwam. Dit keer dus zonder heldenrol, maar voor Sjoerd Mossou was hij nog steeds het hoogtepunt van de wedstrijd.

"Hij had er eentje af moeten geven", begon Mossou in de AD Voetbal Podcast met het enige minpuntje. "Maar het is wel fascinerend om te zien dat die jongen zoveel brengt. Voetballend natuurlijk, maar er ontstaat ook echt iets iedere keer dat hij aan de bal komt. Dat heeft ook met vertrouwen te maken."

Dat vertrouwen zag Mossou ook in zijn invalbeurt tegen Twente terug. "Hij gelooft in iedere bal die hij krijgt en geeft opeens schwung aan een wedstrijd. Dat is ook zijn rol, maar hij brengt het op zo'n manier dat het toch opvallend is. Het was een suffe wedstrijd, er gebeurde niet zoveel en toch voegt hij dan meteen iets toe."

"Het is een soort selffulfilling prophecy", stelde Maarten Wijffels. "Hij komt erin een denkt zelf: 'Daar ga ik weer'. En die verdedigers van Twente denken: 'ik geef hem geen metertje ruimte, want je weet maar nooit.' Dat speelt ook een rol. Hij had weer het verschil kunnen maken. Het is een van de leukere zaken dit seizoen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties