Excelsior degradeert uit de Eredivisie; NAC Breda promoveert

Excelsior degradeert uit de Eredivisie; NAC Breda promoveert

Excelsior is er niet in geslaagd om de play-offs promotie en degradatie te winnen. De Kralingers spelen daardoor aankomend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Feyenoord speelt hierdoor geen stadsderby op Woudestein in de competitie.

NAC Breda, met oud-Feyenoorder Jean-Paul van Gastel aan het roer, was over twee wedstrijden gezien de sterkste. De nummer acht uit de Keuken Kampioen Divisie wist thuis met 6-2 te winnen van Excelsior. De wedstrijd in Rotterdam eindigde in een 4-1 overwinning voor de Kralingers, maar dat was niet genoeg om promotie af te dwingen.

Over twee wedstrijden was NAC Breda met 6-7 te sterk, waardoor de ploeg weer terug is in de Eredivisie. NAC Breda was voor het laatst actief op het hoogste niveau in Nederland tijdens het seizoen 2018/2019. Volgend seizoen zijn ook Willem II en FC Groningen actief in de Eredivisie. Vitesse, FC Volendam en Excelsior zijn gedegradeerd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties