Eredivisie: Vitesse definitief gedegradeerd na forse straf

Eredivisie: Vitesse definitief gedegradeerd na forse straf

Vitesse speelt volgend jaar niet op het hoogste niveau in Nederland. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft vrijdagmiddag en unieke en spijkerharde straf gekregen vanuit de KNVB. Voor diverse overtredingen van de licentie-eisen zijn de Arnhemmers bestraft met achttien punten in mindering. Daarmee staan ze nu met -1 op de ranglijst.

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes van Vitesse vertelt: "Alhoewel dit een zwarte dag is voor alles en iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt, is dit wel de keiharde realiteit. Een dergelijke straf was immers onvermijdelijk. Daarentegen – en dat wil ik eenieder echt duidelijk maken – zijn wij enorm blij met de kans die ons wordt geboden ten behoeve van het behouden van onze licentie. Ook dit hing aan een zijden draadje. In de reactie van de Licentiecommissie is echter duidelijk te lezen dat er vertrouwen is in de nieuwe koers van de club. Daar klampen wij ons aan vast en gaan we volle bak mee door. Ik zei het al eerder: Vitesse mag en kan niet verdwijnen!"

Vitesse heeft besloten om niet in beroep te gaan tegen de straf van de licentiecommissie. De club wil zich immers focussen op het behoud van de licentie. Een dergelijke beroepszaak gaat daar niet aan bijdragen. In het restant van dit seizoen spelen de Arnhemmers nog tegen Fortuna Sittard, FC Utrecht, sc Heerenveen en Ajax.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties