Eredivisie: Ongeslagen reeks PSV ten einde op bezoek bij NEC

Terwijl Feyenoord zondagmiddag pas in actie komt, was er zaterdagmiddag ook al een zeer interessant affiche in de competitie. Koploper PSV ging op bezoek bij de tegenstander van de Rotterdammers in de bekerfinale: NEC. In Nijmegen ging de ploeg van Peter Bosz dit seizoen voor het eerst onderuit in de Eredivisie.

NEC begon het duel zonder sterkhouders Tjarron Chery en Dirk Proper, waardoor de uitdaging extra groot was om de ongeslagen koploper te verslaan. Toch lukte het de thuisploeg om ijzersterk aan de wedstrijd te beginnen en goed de aanval te zoeken. Na twintig minuten spelen kwam de individuele kwaliteit bij PSV weer boven drijven en schoot Johan Bakayoko zijn elftal op voorsprong.

In het vervolg van de eerste helft hield PSV goed de controle over de wedstrijd, tot het moment waar Joey Veerman in de fout ging en de VAR een penalty zag voor de thuisploeg. Nadat NEC vanaf elf meter op voorsprong kwam via Lasse Schöne, pakten de Nijmegenaren in de tweede helft de controle over de wedstrijd weer op. Snel na rust keek het elftal van Bosz tegen een achterstand aan en in de 63ste minuut schoot Sylla Sow de beslissende 3-1 tegen het net.

Luuk de Jong kon in de slotfase vanaf elf meter de aansluitingstreffer maken, maar Jasper Cillessen deed waar hij niet bekend om staat: hij stopte de penalty. De tegenstander van Feyenoord in de bekerfinale stijgt met deze drie punten voorlopig naar de vijfde plek op de ranglijst, terwijl het gat tussen PSV en Feyenoord morgen verkleind kan worden tot zeven punten.