Eredivisie: Champions League-ticket in zicht na puntenverlies FC Twente

Eredivisie: Champions League-ticket in zicht na puntenverlies FC Twente

Feyenoord kan donderdagavond opnieuw goede zaken doen in de strijd om het felbegeerde ticket dat recht geeft op de groepsfase van de Champions League. De Rotterdammers zagen FC Twente woensdagavond punten verspelen tegen SC Heerenveen, waardoor het de tweede plaats kan verstevigen in de Eredivisie.

FC Twente kwam in Friesland al snel op een 0-2 voorsprong en leek daarmee in controle. SC Heerenveen kwam echter twee keer terug van een achterstand en uiteindelijk werd er met 3-3 gelijkgespeeld in het Abe Lenstra stadion. De Tukkers komen hierdoor op 57 punten na 28 wedstrijden.

Feyenoord kan morgen tegen FC Volendam het gat met de nummer drie vergroten naar elf punten. Met nog zes wedstrijden te gaan in de Eredivisie kan er alvast rekening worden gehouden met miljoenen aan inkomsten uit de vernieuwde Champions League. De ploeg van trainer Arne Slot speelt onder andere nog De Klassieker en de lastige uitwedstrijd tegen NEC.

FC Twente neemt het nog op tegen Ajax en de uitwedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders kwamen woensdagavond ook in actie en kregen een pak slaag van Heracles Almelo. Zaterdagavond wacht de topper tegen PSV voor de nummer vier uit de Eredivisie. Ajax speelt donderdagavond nog tegen Go Ahead Eagles voordat het zondag moet afreizen naar Rotterdam voor de Klassieker.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties