Eredivisie: Alle ogen gericht op PSV tegen Sparta

Eredivisie: Alle ogen gericht op PSV tegen Sparta

Of Feyenoord zondagmiddag bij Excelsior kampioen kan worden, is afhankelijk van het resultaat tussen PSV en Sparta op zaterdagavond. Als de Eindhovenaren niet weten te winnen, speelt de ploeg van Arne Slot zondagmiddag de kampioenswedstrijd in de stadsderby. Het scoreverloop op Het Kasteel is vanavond vanaf 18.45 uur live te volgen.

Het elftal van Ruud van Nistelrooij zal met een hoop positiviteit afreizen naar Rotterdam. De Eindhovenaren wonnen vorige week na penalty’s de bekerfinale tegen Ajax en gaan nu vol voor de tweede plek. Op Het Kasteel treft PSV een ijzersterk Sparta. De ploeg uit Rotterdam-West staat op de vijfde plek in de competitie en is de afgelopen drie duels ongeslagen. De laatste nederlaag (1-3) van Maurice Steijn was in eigen huis tegen Feyenoord. Twee weken geleden speelde Sparta de kraker tegen FC Twente met 3-3 gelijk.

Opstellingen
Sparta: Olij; Abels, Vriends, Eerdhuijzen, Pinto; Kitolano, Van Crooij, Namli; Lauritsen, Verschueren, Saito.
PSV: Benitez; Teze, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Gutiérrez, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Xavi.

Ook Ajax en AZ komen zaterdagavond in actie in de strijd om de tweede en derde plaats in de Eredivisie. Bij de Amsterdammers heerst een minder positieve sfeer. Vorige week werd de bekerfinale verloren van PSV en ook heerst er onrust in het bestuur rond de trainer van volgend seizoen. AZ is als enige Nederlandse club nog actief in Europa en neemt het aanstaande donderdag op tegen West Ham United. De kraker om de derde plek wordt zaterdagavond om 21.00 uur afgetrapt.

Opstellingen
Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Alvarez, Hato; Klaassen, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn; Brobbey.
AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema, Kerkez; Clasie, Reijnders, Mijnans; Odgaard, Pavlidis, Van Brederode.

Overig programma
4-1 | RKC Waalwijk - FC Volendam
Zaterdag om 20.00 uur | SC Cambuur - FC Utrecht
Zaterdag om 20.00 uur | NEC - Heerenveen
Zondag om 12.15 uur | FC Emmen - FC Twente
Zondag om 14.30 uur | Go Ahead Eagles - FC Groningen
Zondag om 14.30 uur | Excelsior - Feyenoord
Zondag om 16:45 | Fortuna Sittard - Vitesse

Lees meer over
Eredivisie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties