''Er zijn altijd mensen die dat vervelend of belachelijk vinden''

''Er zijn altijd mensen die dat vervelend of belachelijk vinden''

Giovanni van Bronckhorst is trots op Feyenoord. De Rotterdammers kunnen aankomend weekend kampioen van Nederland worden. Van Bronckhorst is vol lof over de ploeg van trainer Arne Slot en heeft afgelopen seizoen meerdere malen met eigen ogen kunnen zien dat de stadionclub grote stappen heeft gemaakt.

"Dit Feyenoord steekt er echt bovenuit in Nederland", vertelt Van Bronckhorst in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De fitheid valt op, maar Feyenoord is ook professioneler geworden. Er zijn mensen met belangrijke inzichten aangetrokken, maar er is ook extra mankracht aan boord gehaald. Die mensen kunnen nu ook de randzaken regelen waar een trainer niet mee bezig wil zijn, zoals Bas van Noortwijk en Sarith Hazi dat deden in het jaar dat wij kampioen werden. Als trainer hak je dan soms een knoop door. Dan geef je de spelers wel vrij, dan juist niet. Maar die mensen zijn heel belangrijk in zo'n hectische periode."

Slot heeft Van Bronckhorst afgelopen seizoen meerdere malen uitgenodigd om langs te komen. "Dat waardeer ik zeer, dat er waardering is voor wat je hebt betekend voor de club. Het is ook zo dat ik mijn contract heb uitgediend en dat er nooit gedoe is geweest met de club. Dat scheelt. Bij Rangers werd ik in november ontslagen en dat geeft toch een knauw. We wonnen de beker, haalden de finale van de Europa League in Sevilla en verloren pas na strafschoppen van Eintracht Frankfurt. En vervolgens haalden we voor het eerst in heel lange tijd de groepsfase van de Champions League."

Van Bronckhorst ziet het als een logisch gevolg dat niemand intern uitspreekt bezig te zijn met een eventuele titel. "Ook wij spraken in de aanloop ernaartoe niet over de titel. Er zijn altijd mensen die dat vervelend of belachelijk vinden, maar zo werkt dat in de topsport. Je praat niet over dingen die je nog niet hebt bereikt. Zoals je ook niet met bekers op de foto gaat die je nog niet hebt gewonnen. Feyenoord moet nu nog twee van de laatste partijen winnen. Dat lukt, natuurlijk. Maar als speler loop je niet op de zaken vooruit."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties