''Er ging behoorlijk veel mis op het middenveld''

''Er ging behoorlijk veel mis op het middenveld''

Na de verloren topper van Feyenoord in Eindhoven gaat het vooral over het middenveld. De Rotterdammers begonnen de wedstrijd met Quinten Timber, Javairô Dilrosun en Orkun Kökcü in het elftal. Volgens de Feyenoord-watchers Dennis van Eersel en Sinclair Bischop is dat in topwedstrijden te aanvallend.

"Er ging behoorlijk veel mis op het middenveld", begint Bischop in de podcast van FC Rijnmond. "Trauner en Hancko hebben best een degelijke wedstrijd gespeeld. Natuurlijk ging daar veel fout, maar ze kwamen vaak in de positie om keuzes te maken omdat het middenveld misschien toch te aanvallend is in dit soort wedstrijden. Dilrosun speelde matig. Kökcü en Timber haalden op zich wel hun niveau, maar de afstemming klopte niet altijd. Dan kom je tegen deze tegenstanders toch wel in problemen."

"Het is niet alleen dat het middenveld een drang naar voren heeft", vult Van Eersel aan. "Je ziet ze ook acties maken op eigen helft die je meer verwacht op de helft van de tegenstander. Bij de 2-1 is het Dilrosun met balverlies. Misschien was het wel een overtreding, maar hij moet überhaupt op die plek het risico niet nemen. Daarin zie je dat het een aanvaller is die dan op een plek op het veld komt waar hij normaal niet staat. Op de rand van de zestien kan je dit soort balverlies wel permitteren."

Bischop verwacht dat Slot nog gaat sleutelen aan het elftal. ''Wat opvalt is dat Feyenoord de laatste twee wedstrijden weinig tegenstand heeft gehad. Het was eigenlijk eenrichtingsverkeer tegen Sparta en Sturm Graz. Dan komen de verdedigende kwaliteiten van bijvoorbeeld López en Dilrosun niet bloot te liggen. Nu zagen we dat moeizaam verliep. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de kwaliteit van de tegenstander. De ideale elf van Feyenoord leek te staan, maar Arne Slot moet de komende weken echt gaat kijken hoe hij bepaalde wedstrijden gaat aanvliegen. Zeker tegen sterke tegenstanders is duidelijk dat je niet met dit middenveld kan spelen. Dan kom je er toch weer bij dat er geen verdedigende middenvelder aanwezig is in de selectie."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties