EL-tegenstander AS Roma pakt twee keer rood en verliest derby van Lazio

EL-tegenstander AS Roma pakt twee keer rood en verliest derby van Lazio

Feyenoord strijdt halverwege maart nog altijd op drie fronten mee om de prijzen. Naast dat het zes punten los staat in de Eredivisie en de halve finale van de KNVB Beker mag spelen, staat ook de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma binnenkort op het programma. Die ploeg heeft een aanzienlijk minder goed weekend achter de rug: het verloor met 1-0 van aartsrivaal SS Lazio.

Net als voor Feyenoord stond er ook voor AS Roma een beladen wedstrijd op het programma. De volgende Europese tegenstander van de Rotterdammers nam het op tegen SS Lazio, de ploeg die Feyenoord eerder dit seizoen wist uit te schakelen in de laatste groepswedstrijd. Het verschil tussen de twee stadgenoten was vooraf klein: Lazio stond derde met 49 punten, AS Roma vijfde met 47 punten.

Rode kaart
Na een halfuur spelen kreeg AS Roma - met Georginio Wijnaldum in de basis, maar zonder de geblesseerde Rick Karsdorp - een flinke domper te verwerken. Roger Ibañez moest zijn eigen balverlies herstellen en deed dat met een overtreding die hem zijn tweede gele kaart opleverde. Met tien man hield het iets meer dan een halfuur stand, maar in de 65e minuut tekende Mattia Zaccagni dan toch voor de 1-0.

Roma gaf zich nog niet gewonnen en dacht ook al snel op 1-1 te komen, maar het eigen doelpunt van Nicolo Casale werd afgekeurd omdat er buitenspel aan vooraf ging. Ook een gevaarlijke inzet van Leonardo Spinazzola leverde geen treffer op, waardoor AS Roma de derby voor de tweede keer dit seizoen nipt verloor. Na het laatste fluitsignaal ontspoorde het nog even tussen Roma-middenvelder Bryan Cristante en Lazio-verdediger Adam Marusic, wat beide spelers nog op een rode kaart kwam te staan.

Plek vijf
Voor AS Roma was het de derde nederlaag in de laatste vijf competitiewedstrijden, waarin ook laagvliegers Cremonese (2-1) en Sassuolo (3-4) te sterk waren. De ploeg van Mourinho blijft vooralsnog vijfde staan, maar ziet nummer zes Atalanta nu op twee punten naderen. Na de interlandbreak speelt Roma nog thuis tegen Sampdoria en uit tegen Torino, voor het op 13 april naar De Kuip afreist voor de eerste ontmoeting met Feyenoord.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties