El Ahmadi lovend: "Een speler die we op dat moment echt nodig hadden"

El Ahmadi lovend: "Een speler die we op dat moment echt nodig hadden"

In het kampioensjaar 2016/2017 droeg Karim El Ahmadi acht wedstrijden de aanvoerders band van Feyenoord. De middenvelder was namelijk tweede aanvoerder, achter Dirk Kuyt. In gesprek met Ziggo Sport vertelt El Ahmadi hoe belangrijk de aanvaller was in het op sleeptouw nemen van zijn elftal en daarbij iedereen te motiveren om alles te geven.

"Het was een speler die we op dat moment echt nodig hadden", begint El Ahmadi zijn woorden over Kuyt. "Hij liet in de gym zien hoe het allemaal moest en dat hij op zijn leeftijd geen training miste en alles meetrainde, of hij pijntjes had of niet. Dat was voor mij wel een voorbeeld dat het niet zomaar komt aanwaaien dat je bij Liverpool en het Nederlands elftal zit. Het geeft je wel een reality check dat we soms heel makkelijk denken over hoe gasten bij de top zitten, maar ik heb met mijn eigen ogen gezien dat dat niet zomaar komt."

De inspiratie die Kuyt gaf aan El Ahmadi zorgde er uiteindelijk mede voor dat de Marokkaanse voetballer werd verkozen tot voetballer van het jaar 2017. "Dit zijn echt mooie beelden. Hier krijg je gewoon kippenvel van. Mijn moeder had die dag echt hoge koorts en was daar ook. Koste wat kost moest ze erbij zijn, dus dat maakte het wel een mooi moment. Normaal is het altijd de nummer tien of spitsen die veel goals maken die de gouden schoen winnen. Toen ik jong was zei ik altijd dat ik de beste speler van Nederland wilde worden en eigenlijk is het dat jaar wel beloond. Alles viel samen met prijzen en de goals die ik maakte."

Champions League
De zomer na het kampioenschap kwam Feyenoord uit op het hoogste niveau in Europa. "We zaten ook niet echt in een hele makkelijke poule met City, Napoli en Shakhtar. Tegen City-uit hebben we het nog wel goed gedaan, maar de eerste wedstrijd, tja. Laten we maar even kijken." Na het zien van de beelden is het voor El Ahmadi wel een bevestiging dat de Champions League echt een ander niveau was. "Je weet dan wel waar je staat. Natuurlijk ga je er met veel zin en hoop naartoe, maar we wisten wel dat City een geweldig team had."

Eén wedstrijd werd er wel gewonnen in de Champions League, namelijk de thuiswedstrijd tegen Napoli. El Ahmadi antwoordt lachend. "En daar was ik niet bij, dus daar lag het vast aan. Het was natuurlijk een mooie wedstrijd die we wonnen. Dat maakt ook wel veel los bij de spelers. Je ziet wel dat je kan groeien als je die wedstrijden speelt. Dat zag je die wedstrijd ook. Ik weet zeker dat het puur met ervaring te maken had dat wij er in het begin niet stonden."

Lees meer over
El Ahmadi Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties