El Ahmadi: ''Ik denk dat je straks met één van de twee moet spelen''

El Ahmadi: ''Ik denk dat je straks met één van de twee moet spelen''

Trainer Arne Slot vertelde voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Emmen dat hij een dynamisch middenveld wilde zien. Vooral in de eerste helft was daar weinig van terug te zien. Het middenveld van Feyenoord moet nog op elkaar afgestemd raken, zo ziet ook Karim El Ahmadi.

''Ik vind dat ze nog een probleem hebben op het middenveld'', vertelt de oud-middenvelder in Studio Voetbal. ''Ze missen een type speler dat meer achter de linies speelt. Timber en Kökcü zijn dezelfde spelers die de hele tijd in de bal komen. Dan mis je iemand die daar net achter speelt. Er is niemand die diepgaat'', vertelt El Ahmadi wanneer er beelden worden getoond van de wedstrijd tegen FC Emmen. ''Til was bij Feyenoord geen wereldspeler aan de bal, maar je zag wel dat hij meters maakte en dat hielp Feyenoord. Je ziet achter de spits helemaal geen bezetting.''

''Hoe ik het zou neerzetten? Je kan ook tegen Timber en Kökcü zeggen dat ze wél moeten diepgaan, maar ik denk niet dat ze het type spelers zijn dat op de tien-positie uit de voeten kan. Ik denk dat je straks met één van de twee moet spelen: Kökcü of Timber. Slot wil sowieso met de punt naar achteren spelen. Ik denk dat als je die twee voor de verdediging naast elkaar zet, dat het dan tegen de kleine clubs nog wel gaat. Of je moet zorgen dat een van de twee meer achterin moet blijven.'' Beide spelers hebben echter een drang naar voren en dus wordt het interessant om te zien hoe het middenveld er uiteindelijk uit komt te zien.

Lees meer over
Orkun Kökcü Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties