Eerste profcontract voor Academy-speler Rainey Breinburg

Eerste profcontract voor Academy-speler Rainey Breinburg

Rainey Breinburg heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Feyenoord. De linksbenige verdediger van Feyenoord Onder 18 blijft daardoor tot medio 2025 verbonden aan de club.

De 16-jarige Breinburg, die zich sinds vorig jaar tevens Nederlands jeugdinternational mag noemen, zette zijn eerste stappen als voetballer bij Excelsior Rotterdam. In de zomer van 2016 maakte hij vanuit Woudestein de overstap naar Feyenoord Academy.

‘Rainey valt het beste te omschrijven als een Rotterdamse jongen met een echte Feyenoord-mentaliteit,’ zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. ‘Naast zijn verdedigende kwaliteiten is hij een vleugelverdediger die veelal opkomt en daardoor ook aanvallend gezien voor veel gevaar kan zorgen.’

Geflankeerd door zijn familie gaf Breinburg aan zeer trots te zijn met deze mooie beloning. ‘Het was voor mij erg speciaal dat mijn familie aanwezig kon zijn bij het zetten van mijn handtekening onder mijn eerste profcontract. Ik hoop me de komende jaren binnen Feyenoord Academy door te ontwikkelingen en zo snel als mogelijk mijn debuut in Feyenoord 1 te maken.’

Lees meer over
Feyenoord Academy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties